Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У музеї Революції Гідності проходять обшуки: що відомо

У музеї Революції Гідності проходять обшуки: що відомо

У Національному музеї Революції Гідності у Києві відбуваються обшуки. Зранку з обшуками прийшли додому до директора музею.

Про це повідомляє пресслужба музею, пише Громадське, передає НСН.

У коментарі Громадському співробітниця музею Ольга Сало розповіла, що правоохоронці перевіряють документи, пов’язані з будівництвом меморіалу Небесній Сотні. Також вона вказала, що обшук відбувається у двох офісах та вдома у директора.

На знімках видно, в офіс музею прийшли зі слідчого управління з розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності.

Близько 12.30 у музеї повідомили, що слідчі вилучають документи з кабінету бухгалтерії. До кімнати не пускають ні співробітників музею, ні журналістів.

У музеї Революції Гідності проходять обшуки: що відомо

У музеї Революції Гідності проходять обшуки: що відомо

Директор музею Ігор Пошивайло написав, що о 7 ранку слідчі поліції та СБУ прийшли до нього у квартиру з обшуком. За його словами, вилучили носії інформації і документацію по фінансово-господарській діяльності.

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська у коментарі Громадському сказала, що СБУ «лише допомагає, слідство веде Національна поліція Києва».

У пресслужбі поліції Києва Громадському підтвердили, що обшуки проводять поліцейські за ухвалою суду.

«Суспільне» з посиланням на джерела повідомляє, що обшуки проводяться через кримінальне провадження про зловживання службовим становищем керівництвом музею. Правоохоронці розслідують схему розкрадання понад 100 млн грн, які виділили на меморіал Небесної Сотні.

Доповнення 14.00.

«На підставі ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва, слідчі поліції Києва проводять обшуки в службових приміщеннях Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, компанії – генпідрядника та за місцями проживання відповідних службових осіб.

Слідчим управлінням столичної поліції під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури та за оперативного супроводження Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 364 ( Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що  наприкінці 2018 року Національним Меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності укладено договір генпідряду на виконання будівельних робіт з ТОВ та  перераховано на його рахунок авансовий платіж у розмірі більше 111 мільйонів гривень для виконання будівельних робіт.

На даний час роботи на вказаному об’єкті не виконуються. Згідно з актом ревізії, на казначейському рахунку підрядника залишок коштів по об’єкту, станом на березень 2020 року, складав 9 878 517 гривень. Також виявлено фінансові порушення і в музеї Революції Гідності, що призвело до збитків на суму майже 4 мільйони гривень.

Наразі, на підставі ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду, слідчі поліції Києва за оперативного супроводження Служби безпеки України проводять обшуки в службових приміщеннях Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, компанії – генпідрядника та за місцями проживання відповідних службових осіб з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень та отримання інших доказів у кримінальному провадженні. Досудове розслідування триває»,

— повідомили в поліції Києва.

Меморіал Героїв Небесної Сотні

Його мають звести над Майданом Незалежності, а саме — на ділянці вулиці Інститутської, яку тепер називають алеєю Героїв Небесної сотні.

У лютому 2018 року обрали переможців відкритого архітектурного конкурсу. Відкрити меморіал планували у 2019 році, але генпрокуратура заявила, що під час розслідування справ Майдану на території будівництва виникла потреба провести додаткові слідчі експерименти щодо розслідування протестувальників.

Влітку 2018 року Генпрокуратура наклала арешт на ділянку, де мав би бути меморіал.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×