Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Трагедія у Жовківській лікарні на Львівщині: комісія оприлюднила попередні висновки

Трагедія у Жовківській лікарні на Львівщині: комісія оприлюднила попередні висновки

У Жовківській центральній районній лікарні що на Львівщині впродовж двох днів працювала комісія департаменту охорони здоров’я. Були відібрані пояснення у медичних працівників, які на момент події перебували у лікарні, та представників адміністрації.

Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, якого цитує Львівська ОДА, передає Українська правда, інформує НСН.

“Комісія опрацювала надану інформацію та дійшла до висновку, що медичні працівники, які були на чергуванні, надали у повному обсязі усю необхідну медичну допомогу пацієнтам у момент відключення електроживлення.

Водночас під час вимкнення енергії адміністрація лікарні не вчинила жодних дій для того, аби підключити хірургічний корпус, де знаходиться реанімація, до резервного живлення”,

— сказав Чемерис.

Відповідно, на власника лікарні, а саме на Жовківську районну раду, підготували лист з ініціативою звільнення керівництва лікарні.

Зазначається, що робота департаменту на цьому не завершиться. Комісія проведе клініко-експертну оцінку надання медичної допомоги померлим, щоб зрозуміти, чи справді випадки смерті пов’язані із відключенням енергії.

Нагадаємо: 28 листопада поліцейські отримали інформацію, що у Жовкві на Львівщині через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померло двоє людей, що були підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

В Офісі президента та у Львівській обладміністрації відреагували на смерть пацієнтів у лікарні в Жовкві. Чиновники заявили, що департамент охорони здоров’я ЛОДА розпочав службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ.

Раніше ми писали: Авіакатастрофа Ан-26 під Чугуєвом: Укроборонпром не знайшов порушень при ремонті літака
To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×