Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Погода в Україні влітку: синоптики розповіли, чого чекати

Погода в Україні влітку: синоптики розповіли, чого чекати

Погода влітку 2020 в Україні буде мінливою, очікуються перепади температур, з посиланням на Апостроф пише УНІАН, передає НСН.

Про це розповіла завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Інституту гідрометеорології Вазіра Мартазінова.

“Особливих аномалій влітку ми не очікуємо, але самі бачите, що температури зараз нестійкі: тиждень прохолодний, тиждень теплий. Так буде і все літо. Зараз на великих висотах дуже активна атмосферна циркуляція, чого раніше не спостерігалося, ось вона і визначає погоду”, – повідомила вона.

Синоптики прогнозують, що перші дні червня в країні будуть досить спекотними. Зокрема, у центральній частині України, а також у південних та північних регіонах температура повітря підніметься до 26-29 градусів тепла. Спекотно буде на сході, де прогнозують до 28 градусів з позначкою “плюс”, і на заході, де стовпчики термометрів показуватимуть до 30 градусів тепла.

Читайте ще: У морському повітрі екологи виявили мікропластик

Проте вже 3-4 червня температура повітря почне падати практично у всіх регіонах України. У центрі і на півночі країни в ці дні синоптики прогнозують близько 20 градусів тепла, на півдні +23…+25 градусів, на заході близько 23 тепла, у південних областях від 21 до 24 градусів вище нуля.

Прохолодну погоду прогнозують практично на всю першу декаду червня. На півночі і в центрі країни з 5 червня очікується похолодання до +13…+15 градусів.

Нагадаємо, до кінця травня та на початку червня погода в Україні буде прохолодною, практично кожного ддня очікуються дощі.

Погода в Україні влітку: синоптики розповіли, чого чекати

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×