Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Дороги “Великого будівництва” завжди будуть безкоштовними – Укравтодор

Дороги "Великого будівництва" завжди будуть безкоштовними - Укравтодор

В Укравтодорі спростували інформацію про те, що нібито частина доріг побудованих або відремонтованих в рамках «Великого будівництва» стануть платними.

Як передає Укрінформ, про це в п’ятницю йдеться в поясненні Укравтодору, розміщеному в фейсбуці, інформує НСН.

“23 грудня на засіданні уряду затверджено постанову, яка встановлює максимальний розмір плати за разовий проїзд дорогами, які побудовані в рамках концесії. В Україні ще немає жодної побудованої за кошти приватних інвесторів дороги. Тобто жодна з доріг “Великого будівництва” в цьому році не може стати платною. Єдина мета постанови — створити умови для початку діалогу з інвесторами щодо реалізації концесійних проєктів в Україні”,

– йдеться в повідомленні.

Водночас в Укравтодорі підтвердили, що частина доріг в майбутньому можуть стати платними, але в цьому випадку “водії отримають альтернативу”.

Раніше ми писали: Зеленський у Запоріжжі відкрив балковий міст через Дніпро (відео)

У компанії нагадали, що в листопаді спільно з IFC та Мінінфраструктури презентували програму державно-приватного партнерства в дорожній галузі.

“На першому етапі планується передати інвесторам шість пілотних ділянок доріг загальною довжиною 1400 кілометрів. На цих ділянках інвестор не має права стягувати плату за проїзд, зате він буде заробляти на придорожній інфраструктурі та availability payments (платі за доступність) з державного дорожнього фонду”,

– йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: раніше в Укравтодорі обіцяли почати будівництво першої платної дороги вже у 2019 році. Там підрахували, що проїзд такою дорогою буде коштувати від семи євроцентів за кілометр.

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×