Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Робота за кордоном накриється? Із заробітчанами заграють, аби вони залишилися вдома

Робота за кордоном накриється? Із заробітчанами заграють, аби вони залишилися вдома

Уряд не хоче відпускати заробітчан, які повернулися в Україну через закриття кордонів у зв’язку зі спалахом COVID-19, назад на роботу до інших країн. Навіть за умови, що ці держави спеціально для них послаблюватимуть карантинні обмеження та допомагатимуть із виїздом. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль у інтерв’ю “РБК-Україна”, передає НСН.

За його словами, це дуже кваліфікована робоча сила, яка має високу продуктивність, хорошу технологічну, професійну підготовку. А тому в інтересах держави залучити таких громадян до відкриття бізнесу вдома.

“І тому ми сьогодні найперше говоримо про створення нових робочих місць, а паралельно – що будемо кредитувати малий і середній бізнес під дуже вигідні умови. З мінімальною відсотковою ставкою на тривалий термін і з можливим відтермінуванням виплати тіла кредиту, щоб це був справді такий початковий кредит”, – пояснив прем’єр.

За його словами, Кабмін зараз із Мінекономіки та банкірами готує нову програму дешевого кредитування – “Нові гроші”.

“Також є декілька програм для підтримки та стимуляції вже наявного бізнесу, щоб зберегти робочі місця. Тобто для тих людей, які повернулися із заробітків, які хочуть і можуть розпочати свою справу в Україні, ми й будемо створювати ці умови”, – сказав Шмигаль.

Він додав, що в деяких країнах Європи роботодавці-аграрії організовували чартерні авіарейси, щоб перевозити робітників із інших країн. Але Україна намагатиметься задіювати їх вдома.

“Перемовин про те, щоб вивезти кудись людей на роботи, ми не вели й не ведемо. Ні на офіційному, ні на неофіційному рівні. Навіть на рівні між приватними компаніями мені невідомо про таке”, – підсумував прем’єр.

Робота за кордоном накриється? Із заробітчанами заграють, аби вони залишилися вдома

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×