Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

ПЦУ радить ввести обмеження на богослужіннях через коронавірус

ПЦУ радить ввести обмеження на богослужіннях через коронавірус

Православна церква України радить духовенству обмежувати кількість людей на богослужіннях через загрозу поширення коронавірусу. Про це НСН інформує з посиланням на УНІАН.

Про це йдеться у практичних настановах, затверджених Священним синодом ПЦУ для єпископату, духовенства і вірних у зв’язку з оголошеною пандемією особливо небезпечної коронавірусної хвороби (COVID-19).

Зокрема, церква радить враховувати та виконувати законні приписи, розпорядження та карантинні обмеження, які впроваджуються державою, органами місцевого самоврядування та органами охорони здоров’я, не допускати як ігнорування реальної небезпеки, так і проявів паніки.

При цьому, як тимчасовий надзвичайний захід, церква радить припиняти проведення богослужінь у храмах чи змінювати порядок так, щоби в них брали участь не більше 10 осіб.

Раніше ми писали: Укрзалізниця призупиняє всі внутрішні пасажирські перевезення

“Божественні літургії проводити за присутності визначеної обмеженням кількості осіб, просячи мирян залишатися вдома, долучаючись до спільної молитви через засоби відеотрансляції. Бажаючі сповідатися і причаститися можуть це зробити протягом цілого дня, при дотриманні умов приготування. Пастирям у кожному конкретному випадку виявляти належну розсудливість”, – йдеться у настановах.

Також протягом дня храми мають бути відкритими для особистого відвідування і молитви, спілкування зі священнослужителями, додержуючись загальних правил.

“На час пандемії достатнім виявом шанування святинь (Хреста, ікон, святих мощей) є поклоніння/поклон перед ними, без цілування; зазначене також застосовується до особистих вітань та вияву пошани між членами церкви, зокрема між священнослужителями і мирянами під час подання благословення. При поданні благословення Хрестом – достатньо осінити ним, без цілування”, – наголошують в ПЦУ.

Разом з тим, Таїнство Хрещення і чин похорону радять здійснювати з дотриманням загальних обмежень щодо кількості присутніх. При наявності можливості та погодних умов дозволяється звершення богослужінь під відкритим небом, біля храмів, при дотриманні правил щодо кількості одночасно присутніх та «соціальної дистанції».

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×