Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

“Повністю вільна”: Чорновол повідомила про “маленьку тактичну перемогу”

"Повністю вільна": Чорновол повідомила про "маленьку тактичну перемогу"

Екс-нардеп Тетяна Чорновол, підозрювана в умисному вбивстві, повідомила, що за підсумками суду про обрання запобіжного заходу залишилася “повністю вільною”, пише Інтерфакс-Україна, інформує НСН.

“Хороша новина – зараз маємо маленьку тактичну перемогу – я з такою статтею, де “вишка” не лише не в тюрмі, а повністю вільна, якщо не вважати на особливі умови карантину”, – написала вона на сторінці у Facebook.

Крім того, вона подякувала всім за підтримку.

“Це була підтримка не мене особисто, а всіх без виключення майданівців і ширше – всіх у кого є почуття національної гідності”, – наголосила Чорновол.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва у вівторок обирав запобіжний захід народному депутату України VIII скликання Тетяні Чорновол за обвинуваченням в умисному вбивстві, висунутому на її адресу Державним Бюро розслідувань (ДБР).

10 квітня співробітники ДБР провели обшук в будинку Чорновол. Їй повідомили про підозру в керівництві підпалом офісу Партії регіонів у лютому 2014 року, внаслідок чого загинула людина.

"Повністю вільна": Чорновол повідомила про "маленьку тактичну перемогу"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав підозри для Чорновол неадекватними та ганебними, і у зв’язку з цим запропонував першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу. Аваков зазначив, що Бабіков був адвокатом екс-президента України (2010-2014 рр.) Віктора Януковича.

“Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР й інспірували справу проти Тетяни Чорновол”, – написав Аваков на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

У ДБР, у свою чергу, заявляють, що відомство працює поза політикою. Пізніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило про відсутність у Олександра Бабікова конфлікту інтересів під час здійснення повноважень першого заступника директора ДБР.

14 квітня слідчі ДБР допитали Чорновол, вона відмовилася надавати свідчення, посилаючись на своє конституційне право.

Перед допитом у ДБР Чорновол заявила, що не даватиме свідчень, щоб вони не стали підставою для притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників Революції гідності.

"Повністю вільна": Чорновол повідомила про "маленьку тактичну перемогу"

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×