Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Новий очільник Мінздраву. Хто він такий?

Новий очільник Мінздраву. Хто він такий?

Верховна Рада України з другого разу все ж підтримала кандидатуру Максима Степанова на посаду міністра охорони здоров’я.

Рішення було ухвалене під час позачергового засідання парламенту 30 березня. За законопроєкт №3290 про призначення Степанова проголосували 246 нардепів. Про це НСН  дізналася від Обозревателя

Голоси парламентаріїв розділилися таким чином: “Слуга народу” – 195, “Опозиційна платформа – За життя” – 21, “Європейська солідарність” – 0, “Батьківщина” – 0, “За майбутнє” – 8, “Голос” – 0, “Довіра” – 13, позафракційні – 9.

Одразу після голосування Степанов склав присягу як новий очільник Міністерства охорони здоров’я України.

Раніше ми писали:Україна без міністрів охорони здоров’я та фінансів: Рада провалила голосування

Хто такий Степанов?

Нагадаємо, Степанов народився 18 серпня 1975 року в Амурській області СРСР у родині медиків, за першою освітою – хірург.

У 2011-2016 роках він був ефективним директором поліграфкомбінату “Україна”, який одним із перших у країні почав друкувати ID-карти. Ще тоді Степанов говорив про те, що Україна має всі шанси за кілька років побудувати цифрову державу.

Раніше ми писали: Кошти слід витрачати на тих, кому менше 65, «а не на трупи» – міністр охорони здоров‘я України (відео)

У 2017 році призначений головою Одеської обласної державної адміністрації. Своїми пріоритетами називав медицину, інфраструктуру та освіту.

У 2019 році, під час президентської кампанії, Степанов вступив у конфлікт із тодішнім главою держави Петром Порошенком.

З початком пандемії коронавірусу колишній чиновник зайнявся волонтерством, надавав допомогу одеським лікарням.

Новий очільник Мінздраву. Хто він такий?

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×