Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

На Дніпропетровщині ветеранів нагородили медалями від Путіна (відео)

На Дніпропетровщині 15 ветеранів Другої Світової війни отримали медалі від президента Російської Федерації Путіна. Про це НСН повідомляє, посилаючись на сюжет 11 каналу.Одним із тих, хто отримав медаль від президента РФ, став 95-річний ветеран з

На Дніпропетровщині ветеранів нагородили медалями від Путіна (відео)

На Дніпропетровщині 15 ветеранів Другої Світової війни отримали медалі від президента Російської Федерації Путіна. Про це НСН  повідомляє, посилаючись на сюжет 11 каналу.

Одним із тих, хто отримав медаль від президента РФ, став 95-річний ветеран з Новомосковська Василь Волошко. Його родина, м’яко кажучи, обурена. Такий вчинок від країни агресора вважають низьким, брудним та неприйнятним. Звідки надіслали ці нагороди та як вони потрапили до України — з’ясовував журналіст 11 каналу Марко Ручка.

Повідомляється, що нагороджено Василя Волошко ювілейною медаллю до 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Пані Любов — старша дочка пана Василя розповіла, що приблизно три тижні тому їй зателефонували з міської ради ветеранів Новомосковська і попросили забрати відзнаку.

“Я там не дивилась, прийшла додому, одягла окуляри, і прочитала все. – Скажу, що спочатку обуренню моєму не було меж”

розповіла жінка.

Вона також доповнила, що одразу ж хотіла жбурнути це посвідчення туди, де його забрала. Коли емоції вщухли, вирішила зберегти небажані нагороди як речовий доказ.

“Це все речові докази, а я вважаю, що це злочин проти нашої держави. Сьогодні, коли йде війна, коли проти нас воює Росія, крім обурення, прямої злості – нічого не може бути.”

заявила вона.

На жаль, почути думку самого ветерана журналістові не вдалося, тому що пан Василь хворіє і контактне коло його обмежене. За словами його доньки, батькові навіть не розповіли про медалі з Росії, бо для нього це буде занадто болюча новина.

Любов твердить — її батько завзятий патріот, з початку війни на Сході України регулярно підтримував українську армію. Зокрема, відкладав зі своєї пенсії гроші на придбання необхідних речей та продуктів. Донька додає — пану Василю незабаром виповниться 96 років, тож про відзнаки від Путіна не розповідали. Бо літня людина може не витримати такого стресу.

Медаль та посвідчення Любов забирала в Новомосковській раді ветеранів. Через карантин голови ради Михайла Горбова на місці не було. Проте телефоном він підтвердив, що це ніяка не помилка. Громадян України дійсно нагородили відзнаками країни агресора. В цьому пан Михайло не вбачає нічого дивного. Михайло Горбов додав, що такі самі відзнаки отримали ще 14 ветеранів.

До Новомосковська 15 відзнак з РФ надійшли від обласної ради ветеранів Харкова. Відомо, що організація існує не так давно — рік і 8 місяців.

Тим часом голова Дніпропетровської організації всеукраїнського об’єднання ветеранів розкритикував як тих, хто надсилав ці нагороди, так і тих, хто їх прийняв.

“Я їх вважаю колаборантами й ворогами України. Вони свідомо чи несвідомо стоять на боці нашого непримиримого ворога, якою є зараз Російська Федерація.”

Володимир припускає, що відзнаки з Росії потрапили до України у нелегальний спосіб.

“Абсолютно очевидно, що вони пройшли сюди важкий і нелегальний шлях. Їх, імовірно, везли за подвійним дном вагонів, автобусів і ховали від наших прикордонників.”

Втім, родина ветерана Василя Волошко налаштована серйозно. Й збирається подавати заяву до Служби безпеки України для з’ясування усіх обставин цього обурливого нагородження.

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×