Купити квартиру в Дніпрі

“Зі швидкістю літа” – нова книга та гуманітарний проект письменника Павла Куща

3books

В кінці березня 2023 р. Друкарський двір Олега Федорова, видавництво у Києві, випустило першу книжку зібрання повістей для дітей під назвою Зі швидкістю літа. Тепер до цього чудового трикнижжя у травні додалися ще дві книги.

Молодим і не тільки юним читачам пропонуються сім повістей для середньошкільного віку, написаних автором протягом останніх двох десятиліть. Усі твори об’єднує не тільки загальна назва творчого проєкту, але й присутність кумедних хлоп’ячих витівок, пригод, іронії, гумору, фантазії, оптимізму, світла та доброти, які переповнюють кожну сторінку, переносячи нас у чарівний світ дитинства.

До першої книги увійшли найперші твори Павла Куща “Далі буде” та “Ревин хутір”. Рукопис повісті «Далі буде» став одним з переможців загальноукраїнського конкурсу для молодих авторів «Грано­слов» 1993 року і мав вийти окремим накладом у столиці. Та щось не склалося, бо ж пам’ятаємо ті 90-ті роки! Перші повісті стали дійсно пророчими, бо далі було більше 12 книг для дітей, написаних на протязі 20 років.

Друга та третя книги включають захопливі повісті “Небувала “котострофа” та “Метеорит”. Також до них входить “АБВ, або Операція “Ставкозавр”, яка раніше була відзначена літературно-мистецькою премією імені Лесі Українки за найкращі твори для дітей та юнацтва. Крім того, тут знайдете “Чотири нявкісти і ВІН”, видану у 2016 році, яку критики називають першою книгою для маленьких читачів, що весело й сумно одночасно розповідає про війну на Донбасі, в той час коли вона ще називалась АТО чи ООС.

Разом з виданням книги Павло Кущ розпочав гуманітарний проект з допомоги ЗСУ. Усі виручені кошти з продажу книги будуть направлені туди, де вони найбільше потрібні – на фронт

Одного разу письменник з Луганська Микола Малахута, колишній колега автора з Донецька, сказав:

“Те, що Павло Кущ пише – повісті, оповідання, новели, гуморески – хочеться читати: вони наповнені нашим життям, пронизані реальністю і справжністю, ніби пахне свіжою олією від соняшника, яку зверху обсмажило сонце його дорогого села, – до людей”.

Варто зазначити, що обидва письменники жили і працювали на Донбасі з метою популяризації української мови, хоча мають різне походження: перший був з Полтавщини, а другий – з Запоріжжя.

Частину накладу цього гуманітарного проєкту передадуть до бібліотек та дітей-переселенців. Інші книжки вже почали продавати.

Придбати книгу можна на офіційному сайті письменника pavlokushch.com

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×