Купити квартиру в Дніпрі

Заперечення податковим органам – як скласти документ

Заперечення податковим органам - як скласти документ

Що робити у випадку, якщо перевірка ДПС відбулася, і ви отримали акт, але не зовсім згодні з його положеннями. Можна, звичайно ж, використовувати судовий або адміністративний метод, і провести оскарження рішення ДПС. Але також є й інший спосіб, можна заперечити такий акт перевірки. У цій статті ми детально розберемо, що це таке. І в яких випадках його можна скласти.

Заперечення на акт перевірки: подання

Документ. Який платник податків становить ім’я ДПС, який проводив проведення перевірки податків, називається запереченням до акта податкової перевірки. У ньому може міститись незгода платника податків до фактів, викладених в акті перевірки, а також до висновків, які зробили податківці, та будь-яке заперечення до дій органів ДПС при роботі з перевіркою. Також він може містити деякі факти, які не виклали та не врахували податківці у самому акті перевірки.

Як оформити заперечення до акту податкової перевірки

Для того щоб скласти заперечення до акту, для початку треба вказати в ньому, що ви не згодні з усіма, або деякими висновками даного акта. Також необхідно вказати, що ваші заперечення будуть подані в строк протягом 10 днів з моменту, коли було отримання самого акту. Це потрібно для того, щоб податковий орган не надіслав скаргу, що було порушення вами терміну.

Як такої, повністю затвердженої форми документа про заперечення, не існує, як і не існує якихось точних вимог до заповнення. У зв’язку з цим заперечення можна подавати у довільній формі, але, як показує практика, найкраще вказувати в ньому такі пункти:

  • – Перший пункт – назва державного податкового органу, який склав акт перевірки, на який ви маєте заперечення.
  • – Наступний пункт – де знаходиться платник податку, який подає заперечення, та його повна назва.
  • – Реквізити того акта, на який, власне, і є подання вашого заперечення.
  • – Далі слід зазначити повний перелік тих порушень, які заперечує платник податків.
  • – Намір платника податків брати участь, за його бажанням, у розгляді заперечення.
  • – Позиції платника податків, які на підставі відповідних документів або форм законодавства.

Таке заперечення в основному подається згідно з місцем, де зареєстровано платник податків. Подати заперечення можна самому особисто, але при цьому обов’язково треба отримати відповідну позначку ще на одному примірнику. В іншому випадку можна надіслати рекомендованим листом через пошту та отримати повідомлення про вручення.

Якщо заперечення не спрацювало – що робити

У тому випадку, якщо надані платником податків аргументи ДПС проігнорував. То в такому разі він може використати це заперечення у рамках оскарження таких результатів перевірки адміністративно чи в суді.

Якщо вам потрібна консультація від фахівців щодо правильного складання заперечення, зверніться до нас, на нашому сайті ви знайдете всю необхідну інформацію.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×