Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Поради, як зняти стрес під час виконання домашніх завдань із дитиною

Усі батьки напевно знають, що допомагати своїм дітям робити домашні завдання іноді може бути нелегко. Виконання уроків може стати джерелом величезного стресу – як для дітей, так і для батьків.

Це може викликати сварки та суперечки й ми постійно шукаємо рішення, які допоможуть знизити напруженість.

Пропонуємо вашій увазі кілька порад про те, як зменшити стрес, пов’язаний з виконанням домашніх завдань із своїм учнем.

  1. Налаштувати на успіх

Створіть відповідну Атмосферу. Ваші діти не зможуть зосередитися, якщо багато шуму та відволікаючих чинників, наприклад, якщо молодші брати й сестри грають або якщо в тій же кімнаті включений телевізор. Переконайтеся, що у вас є місце для домашньої роботи, тихе, спокійне та вільне від відволікаючих чинників. Сидіння на стільці за столом не тільки сильно допомагає зосередитися, але також дозволяє дітям чітко писати і представляти свою роботу настільки добре, наскільки це можливо.

  1. Бути організованим

Багато дітей скористаються будь-яким приводом, щоб вскочити з-за столу – все повинно бути на місці й під рукою, від гумок і точилок до склянки води, щоб діти могли приступити до справи.

3.Чітко висловлюйте очікування

Відриваючи дитину від веселого заняття, щоб зробити домашнє завдання, не дивно, що це може викликати у них роздратування. Якщо діти знають, чого від них чекають щодо домашнього завдання, вони з меншою ймовірністю будуть розчаровані або засмучені. Для тих, хто не хоче робити домашнє завдання, спробуйте перетворити його в гру або запланувати веселе заняття після домашнього завдання. Скажіть: «Спочатку домашнє завдання, а потім ми зможемо зайнятися тим, що дійсно подобається».

4.Вдосконалюйте розпорядок дня

Втома – серйозна перешкода для виконання домашніх завдань, і, якщо більшість дітей виснажені після шкільного дня, це може бути непросто. Запланувавши невелику перерву перед тим, як відразу приступити до домашнього завдання ви зможете попередити роздратування та капризні настрої у дитини. Експериментуйте, щоб побачити, що найкраще підходить вашій дитині. Дійсно варто витратити час і сили на те, щоб знайти відповідний розпорядок дня, і це також допоможе виробити хороші робочі звички на майбутнє.

5. Залишайтеся позитивним

Дітям подобається, коли хтось цікавиться тим, що вони роблять, і, звичайно ж, вони люблять похвалу – зосередьтеся на доданих зусиллях і власному творчому підході до речей, а не на їх результаті. Нагадайте дітям, що домашнє завдання – це не покарання, а допомагає їм правильно зберегти в пам’яті те, чого вони навчилися в той день, а також дає можливість продемонструвати, на що вони здатні!

6. Дайте їм трохи контролю

Дозвольте їм вибрати, яке домашнє завдання вони будуть робити в першу чергу або в який час вони починатимуть. Це додасть їм впевненості та допоможе повернути вашій дитині почуття самовизначення і сили.

Особливо важливо дати можливість контролю, коли дитина на домашньому навчанні. Наприклад, в дистанційній Атмосферній школі дитина може сама складати свій розклад, самостійно відстежувати свою успішність, а за допомогою системи оцінювання, яка впроваджена в школі, прогнозувати і навіть коригувати свою семестрову оцінку.

7. Будьте з ними

Іноді дітям просто потрібно відчути зв’язок з вами. Це не означає, що потрібно стояти над ними, поки вони роблять домашнє завдання, або, що ще більш безглуздо, робити домашнє завдання за них, але цього можна домогтися, зробивши себе доступним та переконавшись, що ви на їхньому боці.

Коли емоції розпалюються, головне заспокоїтись.

Ми знаємо, що це складно. Швидше за все, у вас теж був напружений день, і часто буває не так багато часу, щоб виконати домашнє завдання між усіма справами, зборами та іншими завданнями, які ускладнюють розпорядок після школи. Тиск в поєднанні з виснаженням і всіма сильними емоціями, які відчувають діти, можуть змусити їх вередувати. Тому фізична активність – відмінний спосіб допомогти дітям позбутися від цих усіх емоцій та знову стати спокійним. Для різних дітей працюють різні речі, але стрибок на батуті, гойдалки або біг на вулиці можуть мати вирішальне значення. Іншим дітям може бути корисна невелика гра з улюбленою іграшкою. Водні ігри – це також фантастичний спосіб вивести дітей з істерики, а потім спробувати виконати домашнє завдання.

Іноді може здатися, що ваша дитина навмисно затягує виконання домашніх завдань, але часто те, що здається спробою розлютити батьків, насправді це просто ваші діти, які з усіх сил намагаються впоратися з усім, що у них відбувається в житті.

Підтримка та розуміння – основне, що потрібно вашим учням!

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×