Купити квартиру в Дніпрі

Підбираємо оптимальний унітаз

Підбираємо оптимальний унітаз

Центральним елементом туалету виступає унітаз. Цей вид сантехніки, на перший погляд може здаватися дуже простим, проте це не так. Якщо мова зайде про його вибір, тоді прийдеться довго приглядатися, адже сучасний ринок пропонує безліч його варіантів (https://www.santechshara.ua/santehnika/unitazi/).

Необхідно визначитися із багатьма технічними особливостями, щоб придбати саме той пристрій, який відповідатиме усім головним параметрам.

Що ж, давайте детально розглянемо критерії підбору оптимального унітаза.

Спосіб кріплення

  • Підвісні. Кріпляться до стіни, а точніше до інсталяції – спеціальної рами, яка в свою чергу фіксується одночасно до стіни й підлоги та дозволяє підвішувати вертикально різні види сантехніки, в тому числі унітаз. Даний каркас комплектується бачком, обшивається гіпсокартоном та облицьовується плиткою. Перевагою є економія простору, вільний вибір зони встановлення і простота прибирання туалету.
  • Підлогові. Це збірні моделі класу компакт, комплект бачка та чаші. Такі конструкції входять в максимально доступну цінову категорію та виділяються простотою встановлення і заміни, тому й користуються великою популярністю.
  • Приставні. Монтуються максимально близько до стіни, впритул до мереж водопостачання й каналізації. Вони не здобули значного попиту.

Тип з’єднання з каналізацією.

  • Горизонтальний. Має горизонтальний злив, підійде для під’єднання до каналізаційного входу, розташованого в стіні туалету.
  • Вертикальний. Призначений для розміщення над каналізаційним входом, який знаходиться на рівні підлоги.
  • Косий. Підійде одночасно для каналізаційного отвору під кутом та на рівні підлоги.

Форма чаші.

  • Поличка. Чаша має виступ на задній проекції, формуючи характерну «полочку». Такий виступ захищає від бризок, але може стати причиною появи неприємного запаху. Потребує регулярного промивання.
  • Вирва. Чаша із максимально продуманою формою, яка забезпечує якісний злив мінімальною кількістю води. Також її конструкція дозволяє маскувати неприємний запах, завдяки системі антибризок.
  • Козирок. Має косу передню або задню стінку, нахилену під кутом 30-40°. Така форма чаші гарантує якісний змив і запобігає бризкам, а ще, вона проста в догляді.

Матеріал виробництва.

  • Фаянс. Виріб із цього матеріалу матиме доступну ціну, але не вирізнятиметься довговічністю, адже у нього пориста структура, яка поступово вбирає вологу і руйнується. Термін служби становить 10 років, в процесі подальшої експлуатації появляються тріщини й сколки на поверхні.
  • Фарфор. Така сантехніка може похвалитися довгим строком служби, але має порівняно високу ціну. Матеріал щільний та міцний, не вбирає вологу, здатний прослужити понад 30 років! Володіє якісним покриттям та структурою із вкрапленням кварцу.
  • Акрил. Такий унітаз можна описати двома словами: дешевий – недовговічний.
  • Метал. Частіше за все мається на увазі нержавіюча сталь, або аналогові сплави. Виріб із нержавійки коштуватиме дуже дорого, проте він матиме необмежений експлуатаційний ресурс і буде практично вічним.
  • Штучний/литий камінь. Сантехніка такого типу коштує доволі дорого, але має чудові характеристики міцності, екологічності, гігієнічності, проста в експлуатації й догляді. Основна перевага – естетичність, а також розмаїття форм та дизайну, можливість прикрасити собою інтер’єр.

Де придбати?

Завжди краще закуплятися сантехнікою у спеціалізованому магазині, де зібраний широкий асортимент продукції відомих брендів, налагоджені прямі постачання від виробників та працюють досвідчені продавці-консультанти. Тому, сміливо робіть онлайн замовлення унітаза в інтернет-магазині.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×