Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Наслідки карантину: нові пріоритети

Квартири в елітному районі та новобудови лише два роки тому вважалися ознакою достатку та фінансового благополуччя родини. Епідемія коронавірусу, що раптово вибухнула, змінила всі правила.

Близьке спілкування з колегою, сусідом і навіть родичем загрожує зараження. У багатоповерховому будинку легко зустріти сторонню людину в ліфті або на сходах. Громадський транспорт, звичайні магазини та продуктові ринки не схильні до дотримання соціальних правил, ризик зараження в них збільшується.

Життя у приватному домоволодінні під час локдауну

Значно зменшити ризики допоможе приватний котедж. Усамітнившись у власному будинку, замінивши відвідування магазинів адресною доставкою, а переміщення громадським транспортом їздою на власному авто, людина максимально підвищує свою безпеку та захищає від зараження членів сім’ї.
У приватному домоволодінні легко дотримуватись вимог карантину, зменшивши спілкування із сторонніми людьми до мінімуму. Тут ніхто не заборонить зустрічатися з друзями чи родичами, дотримуючись загальноприйнятих обмежень. При виявленні легкого нездужання та симптомів вірусу можна без шкоди для інших домочадців організувати режим самоізоляції.
Садиба відкриває нові можливості для відпочинку. На зміну парковій зоні, фітнес-центру та спортзалу приходять прогулянки та заняття на присадибній ділянці. Без ризику для здоров’я можна дихати свіжим повітрям, працювати на городі, вивчати асани та танцювальні па.
Організація у приватному будинку святкової зустрічі з друзями не викличе жодних труднощів. Це може бути шашлик, зроблений власними руками, або повноцінний банкет із вишуканими стравами від шефа з найближчого ресторану.

Комфортне житло: нові переваги

Вибір між квартирою та приватним будинком завжди стояв дуже гостро. Обидва варіанти мають свої переваги та недоліки. Пандемія суттєво схилила чашу терезів у бік приватного котеджу. Люди потягнулися до архітектурних організацій. Популярністю користуються готові типові проекти. Головна причина — у можливості одразу розпочати будівництво, не витрачаючи часу на очікування. Слід зазначити, що відсоток індивідуального проектування також збільшився. Це підтверджує аналіз роботи одного з лідерів проектного ринку – компанії DOM4M.
Найбільшою популярністю користуються просторі котеджі на один або два поверхи загальною площею не менше 200 кв. м. Обов’язковою є велика тераса із зоною барбекю, вбудований або прибудований гараж, лазня. За відсутності даних атрибутів у будинку, замовляються окремі проекти разом із ландшафтним дизайном.

Матеріал підготувала архітектурна компанія DOM4M Україна

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×