Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Найпопулярніші види сирів з пліснявою

Найпопулярнішими видами сирів з пліснявою в Україні, представленими на сайті магазину proCheese, вважають:

  • Сири з білою чи блакитною пліснявою;
  • Сири з комбінованою пліснявою;
  • Сири з митою скоринкою.

Особливості виробничих процесів і застосований штам бактерій впливають не лише на фінальну консистенцію сирного тіста, але й на смак і запах представлених сирних делікатесів.

Як обрати сир з білою або блакитною пліснявою?

Виробнича технологія таких сортів сиру різниться відповідно до локальних особливостей країни, але незмінними залишаються бактерії, що використовують для розмноження благородної плісняви.

Для білих сирів з пліснявою застосовують бактерію Penicillium camemberti, а для блакитних — Penicillium roqueforti.

Сир з білою пліснявою

Сири з білою цвіллю, зазвичай виготовляють з коров’ячого молока, яке забезпечує фінальному продуктові кремову текстуру й м’який вершковий смак.

Виробничий процес охоплює додавання культури білої плісняви в сирну масу, в результаті чого на поверхні з’являється характерний світлий наліт, після чого голівка сиру дозріває в межах 4-9 тижнів.

Найбільший попит серед сирів з білою пліснявою мають Брі й Камамбер. Брі — класичний французький сир, який вирізняється м’якою консистенцією сирного тіста й легкими нотками свіжих грибів і коричневого масла. Його часто подають з ягодами, пікантною грушею, медом і смаженими горіхами.

Камамбер виготовляють з коров’ячого молока, а тому фінальний сирний делікатес володіє характерним ніжним і вершковим смаком і солодкуватим посмаком. Чудово поєднується з інжиром, волоськими горіхами, вишневим джемом і шампанським. Додаткову інформацію про цей сир слід шукати, зайшовши у професійний блог про сир на сайті ProCheese.

Сир з блакитною пліснявою

Якщо біла пліснява вкриває лише сирну голівку, створюючи характерну скоринку, то блакитна цвіль проникає глибоко всередину таких популярних сортів:

  • Горгонзола;
  • Рокфор;
  • Дор Блю.

Сир з блакитною пліснявою Рокфор — класичний сирний делікатес родом із Франції. Його вологе сирне тіло пронизують маленькі сині кишеньки, у яких і ховається приємна солонуватість. Рокфор зазвичай подають з червоним вином, яблуками й свіжими волоськими горіхами.

Горгонзола вирізняється унікальним зовнішнім виглядом і універсальністю використання як на професійній, так і на домашній кухні. Пікантний і насичений смак цього сирного делікатесу вдало поєднується з виноградом, медом і фісташками.

Зважаючи на різноманіття видів сирів з пліснявою, залишається лише експериментувати й віднайти свій ідеальний баланс смаку й запаху!

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×