Купити квартиру в Дніпрі

Європарламент надав одне зі своїх приміщень ГО Promote Ukraine для потреб українського громадянського суспільства

Європарламент надав одне зі своїх приміщень ГО Promote Ukraine для потреб українського громадянського суспільства

Європейський парламент сьогодні, 17 березня 2022 року, надав приміщення громадській організації Promote Ukraine, виділивши на потреби українського громадянського суспільства один з поверхів Station of Europe – своєї будівлі в Брюселі, Бельгія, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як передає власний кореспондент «Інтерфакс-Україна», в урочистій церемонії відкриття приміщення Promote Ukraine у Європарламенті на площі Люксембург у Брюсселі, взяли участь президентка Європарламенту Роберта Метсола (Roberta Metsola), представник України при Європейському Союзі посол Всеволод Ченцов (Vsevolod Chentsov) та голова громадської організації Promote Ukraine Марта Барандій (Marta Barandiy).

Зважаючи на повномасштабне вторгнення в Україну та військову агресію з боку Росії, приміщення було надано в максимально стислі терміни у відповідь на звернення керівництва Promote Ukraine до Європарламенту.

«Європарламент надасть громадській організації Promote Ukraine цілий поверх у будівлі Station Europe у Брюсселі задля підтримки українського громадянського суспільства», – йдеться в офіційному прес-релізі Європейського парламенту.

«Promote Ukraine користується беззастережною повагою та авторитетом серед багатьох депутатів Європейського парламенту, ця організація заслужено отримала кредит довіри в європейському топ-політикумі завдяки своїй наполегливій роботі, патріотизму та здатності консолідувати людські та медіа-ресурси на користь Україні», – зазначив у коментарі один з депутатів Європарламенту.

За спільною згодою Європейського парламенту та Promote Ukraine цей поверх, що належить Європарламенту, отримає умовну назву Українського громадського хабу – Ukrainian Civil Society Hub.

«У ці дні жорстокої атаки Європейський парламент підтримує Україну, висловлює свою солідарність і зобов’язання стояти поруч з українським народом у вашому опорі ворогам, які захопили вашу територію. Ми обіцяємо зробити все від нас залежне, щоб гарантувати, що Європейський парламент знаходиться на передовій, щоб допомогти Україні та українському народу всіма можливими способами. Ми вирішили відкрити наш дім для українського громадянського суспільства і вирішили назвати його Українським хабом», – сказала Роберта Метсола.

За словами Марти Барандій, Український громадський хаб слугуватиме комунікаційною платформою для українського опору та європейської підтримки.

«Ми запрошуємо вас сюди з вашими ініціативами. Також плануємо організовувати прес-конференції, конференції, круглі столи, виставки та інше, щоб ви відчули дух нашої мужньої нації», – зазначила Марта Барандій.

Після вступного слова Роберта Метсола передала українській стороні символічні ключі, перев’язані стрічками – символами України та Європейського Союзу. Також присутні вшанували загиблих на війні хвилиною мовчання.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×