Купити квартиру в Дніпрі

Близько 6 мільйонів українців володіють криптовалютою – аналітики Tripple A

Близько 6 мільйонів українців володіють криптовалютою - аналітики Tripple A

Попри світову криптозиму та повномасштабну війну обсяг українського ринку криптовалюти за підсумками 2022 року зріс на 2%. За даними дослідницької компанії Tripple A, за темпами поширення цифрових валют серед населення Україна займає третє місце у світі, поступаючись тільки В’єтнаму та Філіппінам.

Як стверджують аналітики, на разі близько 6 мільйонів українців (15,72% населення країни) володіють криптовалютою.

Узагальнений портрет криптоаудиторії

Результати проведеного дослідження показали, що в Україні криптохолдерами у 93,8% випадків виступають чоловіки, і тільки 6,2% – жінки. Причому 42% – це люди віком від 35 до 44 років, а 6,6% респондентів – віком від 55 років. Більшість з них купували криптовалюту з ціллю подальшої торгівлі на біржах. З рейтингом найкращих криптовалютних бірж можна ознайомитись на cryptocart.com.ua.

Аналітики відмічають, що 60% респондентів мають вищу освіту і працюють в таких сферах, як ІТ, маркетинг, трейдинг, торгівля товарами та послугами. Приблизно 3% почали інвестувати в криптовалюту після початку повномасштабної війни, через що вони втратили основну роботу. І початківці, і професіонали здебільшого заробляють на коливанні курсу валют, хоча останнім часом криптовалюта проникає у всі сфери й сьогодні в Україні багато компаній ввели її у свій перелік способів оплати покупок. Перед тим, як оплачувати щось криптою, рекомендуємо порівняти курси на перевірених сайтах для онлайн обміну криптовалюти, що зібрані на https://cryptocart.com.ua/exchangers.

Також аналітики визначили структуру власників криптовалюти за рівнем їх щомісячного доходу:

  • 62,5% аудиторії заробляють до 1 000 доларів США;

  • 34% – від 1000 до 2999 доларів;

  • 3,1% – від 3000 до 4999 доларів;

  • 0,4% – понад 10 000 доларів.

Більшість опитаних відкрили для себе криптовалюту 5-7 років тому, є такі що вже на цьому ринку понад 10 років. Великий відсоток респондентів почали цікавитись цифровими валютами та блокчейном у 2022 році. Понад 10% опитаних вперше купили крипту минулого року. Однак таких, хто відразу після знайомства з активами почав інвестувати, лише 6,6%.

У першій п’ятірці криптовалют, які зберігаються на гаманцях українців, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA) та Dogecoin (DOGE). Більшість власників сприймають такі активи як довгострокову інвестицію. 28,3% опитаних займаються трейдингом, 8,2% респондентів таким чином заощаджують, 14% називають це своїм хобі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×