Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Ситуація серйозна: на Івано-Франківщині розгортають мобільний госпіталь та виставляють блок-пости

У місті Богородчани Івано-Франківської області розгортають мобільний госпіталь на базі місцевої лікарні для хворих на СОVID-19, повідомляє НСН, посилаючись на Радіо Свобода.

Цей тимчасовий шпиталь із окремих наметів має підсилити роботу стаціонарної лікарні, що може прийняти 250 людей, а мобільний госпіталь розрахований на 120 місць. Його перевезли із Києва. Наразі вже встановлено 10 наметів.

Ситуація серйозна: на Івано-Франківщині розгортають мобільний госпіталь та виставляють блок-пости

Як розповіли рідні пацієнтів, інфекційне відділення шпиталю повністю заповнене, з інших відділень виписують хворих, а ті, які потребують стаціонарного лікування, – у шпиталі.

Ситуація серйозна: на Івано-Франківщині розгортають мобільний госпіталь та виставляють блок-пости

Мобільний госпіталь, який належить ДСНС, розгортають рятувальники. Намети встановлюють на снігу. Дорогу перед мобільним шпиталем розчищають від талого снігу. Цей тимчасовий госпіталь застосують при надзвичайній ситуації з поширенням коронавірусної інфекції.

Також на Прикарпатті через зростання захворюваності на COVID-19 розгортають карантинні блокпости і запроваджують особливий режим в’їзду та виїзду з області. Стан здоров’я подорожуючих піддаватимуть моніторингу і, в разі потреби, доправлятимуть у медзаклади, повідомляє НСН, посилаючись на Укрінформ.

Про це йдеться у протоколі позачергового засідання Івано-Франківської регіональної комісії ТЕБ і НС від 19 лютого.

«Утворити на в’їздах та виїздах з окремих населених пунктів області карантинні пункти (пости) для обмеження поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Встановити особливий режим в’їзду і виїзду з окремих населених пунктів області громадян і транспортних засобів, організувати моніторинг стану здоров’я подорожуючих шляхом безконтактного вимірювання температури, а в разі виявлення ознак захворювання – спрямувати їх до закладу охорони здоров’я», – йдеться у протоколі засідання позачергової регіональної комісії ТЕБ і НС.

Тут зазначено, що на території області працюватимуть 16 карантинних пунктів, з яких 5 – у цілодобовому режимі: в Івано-Франківську – на автошляху Н-10, біля АЗС, на автошляху Н-09 біля ресторану «Лелеч» та у селі Черніїв. У Надвірнянському районі блокпости виставляють у селищі Делятин та у селі Яблуниця на дорозі Н-09.

Відомо, що найбільше зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію реєструють в Івано-Франківську, Коломийському та Надвірнянському районах.

Станом на 20 лютого в Івано-Франківській області за останню добу на COVID-19 захворіли 738 людей.

З 22 до 28 лютого в Івано-Франківській області через різке зростання кількості хворих на COVID-19 запроваджують посилений режим карантину – не працюватимуть розважальні заклади, ресторани, кав’ярні, заборонені масові заходи, садочки і початкова школа будуть відкриті, а старшокласники навчатимуться дистанційно. Гірськолижні курорти приймають відвідувачів.

Комісія з надзвичайних ситуації не ухвалила рішення закрити область для в’їзду.

У п’яти областях України посилили контроль за дотриманням карантину

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×