Купити квартиру в Дніпрі

ЗСУ вдарили по “вишках Бойка” у Чорному морі

вишках Бойка

Збройні сили України завдали удару по “вишках Бойка” – бурових платформах “Чорноморнафтогазу”, які були привласнені Росією.

Про це повідомили російський ватажок у Криму Сергій Аксьонов та народний депутат України Олексій Гончаренко, передає НСН.

“Сьогодні вранці ворог завдав удару по бурових платформах “Чорноморнафтогазу”. Перебуваю на зв’язку з колегами з Міноборони та ФСБ, працюємо над порятунком людей”,заявив Аксьонов.

Український нардеп Гончаренко повідомив, що ЗСУ завадили ракетного удару по газовидобуванню в українському Чорному морі.

“Наші ракетники курили не біля Зміїного, а курили біля вишок Бойка. Ракетний удар по вишках трішки завадив газовидобуванню в українському Чорному морі зі сторони росіян”,написав він.

За словами Аксьонова, є поранені і пропалі безвісти. Патрульні катери та авіація Міноборони РФ намагаються проводити рятувальні роботи.

У березні 2014 року, під час російської інтервенції до Криму, підрозділами Збройних сил Російської Федерації було захоплено українські бурові вишки “Петро Годованець” і “Україна” (відомі як “вишки Бойка”), що належали Чорноморнафтогазу. Вишки на той час знаходилися у територіальних водах України на Одеському газовому родовищі. У грудні 2015 року бурові платформи були переміщені до Голіцинського родовища біля узбережжя Криму.

У 2011 році “Чорноморнафтогаз” придбав дві глибоководні бурові платформи за 400 млн доларів кожна. Юрій Бойко на той момент обіймав посаду міністра енергетики, тому бурові платформи охрестили “вишками Бойка”.

Бойовий медик ЗСУ взяв у полон 8 окупантів – історія для фільму (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×