Купити квартиру в Дніпрі

ЗСУ мають шанс взяти росіян в котел біля Кривого Рогу – Жданов

зсу

Військовий експерт Олег Жданов оцінив шанси ЗСУ на Херсонському та Криворізькому напрямках, де українські військові почали йти у наступ.

Жданов зазначив, що українські військові мають шанс розсікти угруповання окупантів на правому березі Дніпра, внаслідок чого криворізьке угруповання російських військ може опинитися фактично в котлі.

Про це військовий експерт розповів в інтерв’ю ТСН, передає НСН.

“Шанси там дуже непогані. Подивимось. Справа у тому, що ми навіть на Херсонському напрямку контрнаступальні дії проводимо власними силами, за мінімальної підтримки західних партнерів. Тобто там західна зброя присутня, але в дуже малій кількості і відповідно, це впливає на якість контрнаступальних дій”,сказав Олег Жданов.

Та попри таку кількість зброї, на його думку, українські військові все ж мають шанс взяти в оточення окупантів біля Кривого Рогу.

“Але в будь-якому разі у нас є шанс розсікти навпіл ось цей плацдарм на правому березі Дніпра. І тоді криворізьке угрупування російських військ може опинитися фактично в котлі, в оточенні. Тому що єдиний пункт забезпечення – це Каховська ГЕС, гребля, по якій можна перетнути річку Дніпро, а далі тільки на веслах, тільки на човнах. Тому для нас це був би дуже важливий крок. І тим більше, якщо ми дійсно розсікаємо це угруповання, – ми заходимо з півночі на Херсон, а вони риють окопи із заходу Херсона. Так що тут дуже вдале місце, дуже вдалий час. Ну подивимось, дай Боже, щоб наступ розвивався добре”,сказав Жданов.

ЗСУ мають успіхи на Херсонщині та Харківщині – Зеленський

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×