Купити квартиру в Дніпрі

У Дніпрі створили новий проект захисту неба – що про нього відомо (фото)

новий проект захисту неба

У Дніпрі створили і протестували новий проект захисту неба від ворожих атак РФ. Місто об’єднало зусилля з бізнесом, аби модернізувати зброю, якою оборонці в повітрі знищують ворожі БПЛА, зокрема і “шахеди”.

Як інформує ННС, про це повідомляє пресслужба міськради.

Йдеться про великокаліберні кулемети і зенітні гармати. Цю зброю оборонці встановлюють на вантажівки і пікапи, які систематично передає їм Дніпро.

У Дніпрі створили новий проект захисту неба - що про нього відомо (фото)

Нині ж озброєння оснастили приладами нічного бачення, тепловізійними прицілами, планшетами і старлінками. Усе це устаткування придбали коштом міського бюджету. Його об’єднали в загальну систему – аби наведення на ціль було швидшим і точнішим.

“Можна не застосовувати зенітні керовані ракети, які коштують дуже дорого і вони потрібні для знищення ворожих крилатих ракет. Думаю, нам цей експеримент вдався. Надалі ми будемо ефективно це використовувати і нарощувати спроможності”, – пояснив начальник управління підготовки ПВК “Схід”, полковник Віталій.

Військові розповіли про новий проект захисту неба, анонсований ФілатовимВійськові розповіли про новий проект захисту неба, анонсований Філатовим.

У Дніпрі створили новий проект захисту неба - що про нього відомо (фото)

Ідея доукомплектування зброї належить ІТ-спеціалістам мерії Дніпра і приватним фахівцям.

Днями українські сили ППО збили всі дрони-камікадзе, якими РФ атакувала місто і область. Тож для практичних стрільб, куди до бійців приїхав мер Борис Філатов, обрали макет саме такого “шахеда”. Очільник міста наголосив, що Дніпро продовжить купувати необхідні автівки та техніку для оборонців і діятиме разом з усіма, хто хоче допомогти:

“Тільки якщо ми об’єднаємо наші зусилля, ми зможемо перемогти у цій страшній та кривавій війні. Я ще раз закликаю всіх допомагати ЗСУ і ТрО – усім нашим оборонцям. Кожен як може – ідеями, грішми, моральною підтримкою”, – заявив він.

У Дніпрі створили новий проект захисту неба - що про нього відомо (фото)

У Дніпрі створили новий проект захисту неба - що про нього відомо (фото)

Напередодні Філатов також повідомив, що виконком міськради виділив додаткові 18,5 млн грн, які військовим частинам ЗСУ виплатять прямою субвенцією.

Джерело

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×