Купити квартиру в Дніпрі

Ситуація на Запорізькій АЕС погіршується – внаслідок обстрілів від енергосистеми відключено 4-й енергоблок

АЕС

Внаслідок ворожих обстрілів 4-й енергоблок Запорізької АЕС відключений від енергосистеми та переведений до резерву.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександра Старух, передає НСН.

«Внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву», наголосив керівник області.

Нагадуємо, російські загарбники двічі за день, 5 серпня, обстріляли територію Запорізької АЕС.

Як повідомляла пресслужба «Енергоатому», приблизно о 14:30 російські військові тричі обстрілювали Запорізьку АЕС. Вони поцілили у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС. У результаті її було пошкоджено, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, увімкнулись дизель-генератори. Наразі цей блок розвантажено та відключено від енергомережі.

Другий обстріл стався ввечері того ж дня.

«Ввечері 5 серпня російські терористи вдруге обстріляли Запорізьку атомну електростанцію з РСЗВ. Три «прильоти» зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

Рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає.

Перед обстрілами представники Росатома поспіхом покинули станцію. Ймовірно вони знали, що готується атака.

Український персонал ЗАЕС перебуває на місці і виконує усі заходи із забезпечення ядерної й радіаційної безпеки та ліквідовує наслідки пошкоджень», повідомили в «Енергоатомі».

Розвідка Великої Британії вказала, де на півдні будуть найзапекліші бої

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×