Купити квартиру в Дніпрі

Катували електрострумом і хімікатами – СБУ викрила окупантів, які на Запоріжжі “полювали” на патріотів

Катували електрострумом і хімікатами - СБУ викрила окупантів, які на Запоріжжі "полювали" на патріотів

СБУ викрила загарбників, які катували патріотів електрострум, застосовували хімічні речовини та погрожували рідним у тимчасово окупованих населених пунктах на Запоріжжі.

Про це інформує НСН з посиланням на пресцентр Служба безпеки України.

“У результаті слідчо-оперативних дій встановлено особи ще трьох російських загарбників, які брали участь у викраденнях і катуванні мирних жителів тимчасово захоплених районів Запорізької області”, пишуть в СБУ.

Повідомляється, що один зі зловмисників – командир тактичної групи 22-ї окремої бригади оперативного призначення росгвардії. Після захоплення Мелітополя його призначили “військовим комендантом” окупаційної адміністрації українського міста. Росіянин виконував завдання Кремля щодо придушення руху опору на території Приазов’я.

Для цього зловмисник сформував “каральні загони”, які проводили масові облави на помешкання мирних українців. Рашисти викрадали людей та відвозили їх до катівень. З потерпілих “вибивали” інформацію про місця перебування патріотів.

“Ще двома воєнними злочинцями є співробітники Махачкалінського загону міліції особливого призначення (більш відомого як ОМОН) управління росгвардії по республіці Дагестан”, інформує СБУ.

Після окупації Василівського району зловмисники увійшли до складу створеної “комендатури”: один на “посаді” заступника керівника окупаційного органу, а інший ˗ його помічника.

Слідство встановило, що російські загарбники особисто брали участь у незаконних затриманнях і катуванні українців, застосовували до них отруйні хімічні речовини та електрострум, постійно погрожували вбивством близьких родичів.

Усім фігурантам повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни. Нині тривають комплексні заходи для притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності.

Катували електрострумом і хімікатами - СБУ викрила окупантів, які на Запоріжжі "полювали" на патріотів

Джерело

На Львівщині російський агент видавав себе за переселенця – його затримала СБУ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×