Купити квартиру в Дніпрі

Компанія з Волині постачала до рф комплектуючі для виробництва підводних човнів (фото, аудіо)

з волині

Компанія з Волині постачала в росію стратегічно важливу продукцію, яка використовується для виробництва важкої техніки, у тому числі підводних човнів.

Про це НСН інформує з посиланням на пресслужбу СБУ.

За даними СБУ, до організації оборудки причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів.

Саме ці рідкісні вироби фігуранти продавали до країни-агресора.

«Для маскування незаконної діяльності зловмисники задіяли афілійовану фірму на території однієї з європейських країн. Зафіксовано, що керівник цієї фірми співпрацює з терористичними організаціями «л/днр», йдеться у повідомленні.

За схемою, іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в росію.

СБУ з’ясувала, що з початку повномасштабного вторгнення ділки нелегально «експортували» майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.

Під час обшуків на виробництві та у помешканнях фігурантів було виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони і документи із доказами незаконної діяльності, а також гроші, одержані злочинним шляхом.

волинську компанію

сбу викрило

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (пособництво провадженню господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором), тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

сбу

злочинці

Зокрема, планується повідомлення про підозру керівнику волинського підприємства-виробника.

Компанія з Волині постачала до рф комплектуючі для виробництва важкої техніки. Аудіозапис

Ще новини України: У Луцьку побили військового, який повернувся з фронту (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×