Купити квартиру в Дніпрі

Евакуація з Херсонщини – як виїхати безкоштовно

Евакуація з Херсонщини

Евакуація з Херсонщини: жителів Херсонської області закликають виїхати до більш безпечних регіонів, це можна зробити безкоштовно, передає НСН з посиланням на Херсонську міську раду.

“Наразі відбуваються систематичні масові ворожі обстріли міської територіальної громади. У зв’язку з тим, що більшість снарядів влучає у житлові будинки, радимо скористатися безкоштовною евакуацією, аби не ставити під загрозу власне життя та безпеку своїх рідних”, сказано у повідомленні.

З огляду на це міськрада надає детальну інформацію щодо одного зі способів безкоштовної евакуації.

Так, у Херсоні працює організація Helping to Leave, яка допомагає жителям Херсонської області безкоштовно евакуюватися до більш безпечних регіонів.

Волонтери щодня вивозять людей автобусами з Херсона до Одеси. Рейс відбувається двічі на день – о 8:00 і 13:00 з автовокзалу на вул. Полковника Кедровського, д.1.

На автовокзалі треба бути за годину до виїзду автобуса, щоб пройти перевірку документів. Ліміт по багажу – 2 сумки на особу.

новини україни

Евакуація з Херсонщини. Як потрапити на рейс

Той, хто записався на автобус, отримає відповідне смс із підтвердженням часу виїзду та номера автобуса. Запис на рейс означає, що ви забронювали за собою місце.

Якщо немає зв’язку, то можна прийти у штаб на вул. Лавреньова, 7 та записатися на евакуацію там.

При цьому міськрада підкреслює:

  • Helping to Leave надає допомогу із підвозу маломобільних пасажирів до транспорту;
  • Можна залишити заявку на евакуацію близької людини, якщо вона не має зв’язку. Оператор зв’яжеться з пасажиром після заповнення форми;
  • Helping to Leave надає допомогу з оформленням виплат та розселенням евакуйованих до кінця війни.

Ще новини України:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×