Купити квартиру в Дніпрі

Чому колаборанти почали тікати з Запорізької області – активіст назвав причину

Запорізької області

На окупованій території Запорізької області почалися дивні рухи. Частина колаборантів тікає з Пологів та Михайлівки до Маріуполя на Донеччині.

Про це 24 каналу розповів херсонський активіст Володимир Молчанов. За його словами, втім, поки що масового переміщення військових не було, передає НСН.

Чому колаборанти тікають з Запорізької області

Молчанов зазначив, що з воєнної точки зору для російських загарбників було б абсурдом залишати позиції, які вони займають.

Втеча – це ініціатива колаборантів та цивільних окупаційних адміністрацій, які побоюються артилерійських влучань по своїх головах. Тому вони просто тікають якомога далі, залишаючи сидіти під снарядами російських мобілізованих та кадрових військових,повідомив активіст.

Він додав, що поки що про відступ російських військ не йдеться. Окупанти продовжують перебувати на території Запорізької області попри те, що зазначають великих втрат як у живій силі, так і у боєприпасах.

Ймовірні наслідки втечі колаборантів

На думку Молчанова, переміщення колаборантів та засланих росіян, які працювали в окупаційних адміністраціях, все одно матиме наслідки.

За прикладом Херсона це призведе до того, що окупанти втратять каральний контроль над українцями на цих прифронтових територіях,сказав активіст.

За його словами, тоді у російських загарбників залишиться 2 варіанти дій.

Окупантам доведеться вимкнути у Запорізькій області зв’язок та електрику, як вони зробили у Херсоні. Це буде потрібно росіянам, аби унеможливити партизанську боротьбу, зокрема передачу даних про їхнє розташування.

Або ж окупантам залишається терпіти те, що все цивільне населення працюватиме на їхнє знищення.

Росіяни ризикують залишитися забутими, як на Херсонщині

Молчанов зазначив, що обидва з варіантів для російських військових є малоприйнятними. Окупантам самим потрібен мобільний зв’язок. Адже за його відсутності вони можуть опинитися у критичному становищі, як це було на правобережжі Херсонщини.

Нещодавно у Білозерці виявили 9 росіян, які сиділи в підвалі. Їх прихистила місцева пенсіонерка. Протягом довгого часу до того, як їх впіймали, вони навіть не знали, що був оголошений відступ російських військ з правого берега Дніпра,розповів активіст.

Він додав, що впіймані на Херсонщині росіяни не мали рацій і спілкувалися за допомогою мобільних телефонів. Коли ж мобільний зв’язок зник, у тому числі й від російських операторів, їх просто забули на правобережжі Херсонщини.

Джерело: 24 канал

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×