Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Без согласия матери: под Киевом стоматологи удалили ребенку 12 молочных зубов одновременно (ВИДЕО)[:ua]Без згоди матері: під Києвом стоматологи видалили дитині 12 молочних зубів одночасно (ВІДЕО)[:]

[:ru]Скандал со стоматологией разгорелся в Ирпене Киевской области. Мама привела дочь к стоматологу, чтобы удалить один молочный зуб, а в итоге малышка лишилась сразу 12.

Детали рассказали в материале ТСН, пишет РБК-Украина, передает НСН.

Что произошло в стоматологической клинике

9-летнюю Нику мама привела в одну из частных стоматологических клиник Ирпеня, так как девочка боится стоматологов. Ей нужно было удалить молочный зуб и договорились это сделать под наркозом, быстро и безболезненно. После осмотра врачи предложили удалить сразу и два соседних зуба, рядом с больным. Мама согласилась и подписала договор, не проверяя. Позже она обратила внимание, что в договоре графа о количестве зубов была пустая.

Нику ввели в наркоз и начали операцию. Маме предложили удалить сразу все молочные зубы у девочки, но она отказывается и выходит из кабинета, чтобы сделать звонок другому врачу. Потом она возвращается и требует остановить операцию, но уже поздно.

Девочке удалили сразу 12 молочных зубов и выдали маме счет – на 13 тысяч гривен.

Другие врачи считают, что операция была опасной

Сторонний врач, который посмотрел снимки Ники, сказал, что без удаленных зубов у ребенка могут быть проблемы с постоянными.

“Зубки не знают, куда лезть. Они лезут туда, где испытывают давление. И, если там давления уже нет – они будут лезть куда угодно”,комментирует специалист.

Другие стоматологи порекомендовали маме установить ребенку временные протезы, чтобы у девочки нормально выросли постоянные зубки.

Что говорят в клинике в Ирпене

Совладельцы клиники утверждают, что мама знала об удалении 12 зубов и ей предлагали на консультации их не удалять, а вылечить. Они отметили, что операция не была сложной или травматичной и считают, что помогли ребенку. У Ники все молочные зубы были с кариесом и со временем они бы мешали росту постоянных зубов.

Родители наняли адвоката

“Мы подготовили официальное письмо-претензию в стоматологическую клинику. Они предоставили ответ, где указали, что правы. Сейчас мы подготовили жалобу в Министерство здравоохранения, для того чтобы инициировать клинико-экспертную комиссию, которая будет определять характер нарушений и допущенных ошибок”,рассказал адвокат, специалист по медицинскому праву Кирилл Тарковский.

Если клиника не признает свою вину, то семья будет подавать на них в суд. Нике поставили временную специальную резинку и у нее уже прорезается сразу три постоянных зуба.

[:ua]Скандал зі стоматологією розгорівся в Ірпені Київської області. Мама привела дочку до стоматолога, щоб видалити один молочний зуб, а в підсумку дитина позбулася відразу 12.

Деталі розповіли в матеріалі ТСН, пише РБК-Україна, передає НСН.

Що сталося в стоматологічній клініці

9-річну Ніку мама привела в одну з приватних стоматологічних клінік Ірпеня, оскільки дівчинка боїться стоматологів. Їй потрібно було видалити молочний зуб і домовилися це зробити під наркозом, швидко і безболісно. Після огляду лікарі запропонували видалити відразу і два сусідніх зуба, поруч з хворим. Мама погодилася і підписала договір, не перевіряючи. Пізніше вона звернула увагу, що в договорі графа про кількість зубів була порожня.

Ніку ввели в наркоз і почали операцію. Мамі запропонували видалити відразу всі молочні зуби у дівчинки, але вона відмовляється і виходить з кабінету, щоб зробити дзвінок іншому лікарю. Потім вона повертається і вимагає зупинити операцію, але вже пізно.

Дівчинці видалили відразу 12 молочних зубів і видали мамі рахунок – на 13 тисяч гривень.

Інші лікарі вважають, що операція була небезпечною

Сторонній лікар, який подивився знімки Нікі, сказав, що без видалених зубів у дитини можуть бути проблеми з постійними.

“Зубки не знають, куди лізти. Вони лізуть туди, де відчувають тиск. І, якщо там тиску вже немає – вони будуть лізти куди завгодно”,коментує фахівець.

Інші стоматологи порекомендували мамі встановити дитині тимчасові протези, щоб у дівчинки нормально виросли постійні зубки.

Що кажуть у клініці в Ірпені

Співвласники клініки стверджують, що мама знала про видалення 12 зубів і їй пропонували на консультації їх не видаляти, а вилікувати. Вони відзначили, що операція не була складною або травматичною і вважають, що допомогли дитині. У Ніки всі молочні зуби були з карієсом і з часом вони б заважали зростанню постійних зубів.

Батьки найняли адвоката

“Ми підготували офіційний лист-претензію в стоматологічну клініку. Вони надали відповідь, де вказали, що мають рацію. Зараз ми підготували скаргу до Міністерства охорони здоров’я, для того, щоб ініціювати клініко-експертну комісію, яка буде визначати характер порушень і допущених помилок”,розповів адвокат, фахівець з медичного права Кирило Тарковський.

Якщо клініка не визнає свою провину, то сім’я буде подавати на них до суду. Дівчинці поставили тимчасову спеціальну гумку й у неї вже прорізається відразу три постійних зуба.

[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×