Купити квартиру в Дніпрі

На Полтавщині стався землетрус (мапа)

На Полтавщині стався землетрус (мапа)

На Полтавщині стався землетрус магнітудою 3,5 бали, повідомляє Головний центр спеціального контролю Національної системи сейсмічних спостережень, передає НСН.

Пізно ввечері 26 травня у Полтавській області було зафіксовано землетрус магнітудою 3,5 бала. Водночас ще понад 10 років тому фахівці зазначали, що полтавські багатоповерхівки не витримають землетрусу у 4 бали за шкалою Ріхтера, – нагадує видання Букви.

Епіцентр землетрусу знаходиться у Решетилівському районі Полтавщини, що на заході від міста Полтава, на глибині 7 км.

На Полтавщині стався землетрус: мапа

За класифікацією землетрусів відноситься до ледве відчутних.

Коливання можуть відчути лише окремі люди, які на момент землетрусу перебувають в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах.

У центрі також наголосили, що подібні за силою землетруси вже відбувались на Полтавщині. Останні із них – землетрус магнітудою 3,4 бала 3 жовтня 2022 року та землетрус магнітудою 2,7 бала 14 січня 2023 року.

Букви нагадують, що ще у 2011 році на той час заступник директора державного проєктного інституту “Містбудпроєкт” Борис Петтер зазначив, що багатоповерхівки міста Полтава можуть не витримати землетрус магнітудою у 4-5 балів.

Тоді він зазначав, що хоча Полтавська область не відноситься до сейсмічно активних регіонів, але за нормами будівництва багатоповерхівок, будівельники 16-поверїхівок враховують сейсмічну нагрузку від землетрусу у 3 бали.

“Тільки якщо сила поштовхів досягне 4-5 балів, то тоді у будинках, звичайно, виникнуть тріщини”, – зауважив він

Ще новини України: На Полтавщині чоловік застрелив трьох людей і підірвався на гранаті – подробиці

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×