Купити квартиру в Дніпрі

На Херсонщині окупанти розстріляли 7-х людей, у тому числі неповнолітню дівчину

На Херсонщині окупанти розстріляли 7-х людей, у тому числі неповнолітню дівчину

В селі Правдине на Херсонщині правоохоронці ексгумували тіла семи мирних мешканців, яких розстріляли військові РФ, передає НСН, посилаючись на Офіс генерального прокурора.

Прокурори органів прокуратури Херсонської області спільно зі слідчими поліції та експертами в рамках кримінального провадження провели ексгумацію та огляд тіл цивільних, загиблих внаслідок збройної агресії РФ.

За даними слідства, у квітні 2022 року під час окупації РФ села Правдине на Херсонщині російські військові розстріляли в будинку сімох цивільних. Після цього окупанти підірвали будинок із розстріляними людьми.

На Херсонщині окупанти розстріляли 7-х людей, у тому числі неповнолітню дівчину

За попередньою інформацією, в будинку перебували працівники фірми, які охороняли поблизу села зрошувальні агрегати, а також неповнолітня дівчина.

Загиблих захоронили поблизу місця події, а дівчину – батьки на місцевому кладовищі.

При поверхневому огляді тіл встановлено ознаки насильницької смерті. Деякі з них з ушкодженням черепів, ймовірно внаслідок кульових поранень. На зап’ястях у ще двох – виявлено мотузку.

На Херсонщині окупанти розстріляли 7-х людей, у тому числі неповнолітню дівчину

Наразі тіла усіх загиблих направлено для проведення комплексу експертиз, у тому числі ДНК-експертизи. Вживаються заходи зі встановлення обставин, свідків та очевидців скоєння злочину.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Більше деталей про цю жахливу трагедію зібрало і оприлюднило видання The New York Times.

Окупанти стратили сімох жителів села і дозволили поховати їх лише через місяць, – пише – NYT

Чоловіки приїхали до села охороняти місцеве підприємство. Один із них, 18-річний хлопець, закохався у місцеву 16-річну дівчину Вікторію. Виявилося, що над нею знущався вітчим. Хлопець та його колеги заступилися за Віку, забрали її до себе і пообіцяли проблеми, коли у село зайде ЗСУ. Вітчим виявися колаборантом і здав чоловіків росіянам, як коригувальників.

У квітні окупанти вбили всіх. А у будинок, де жили чоловіки, заклали вибухівку і підірвали його о 4 ранку. Це чув сусід. Він розказав журналістам The New York Times, що тіла лежали серед руїн зі зв’язаними руками і очима.

«І я міг сказати, що їх убив не вибух», – розказав він.

Росіяни ще понад місяць не давали поховати тіла.

Після звільнення Херсонщини поліцейські ексгумували тіла шістьох хлопців та дівчини. Одного охоронця ще шукають. Вітчим зізнався у скоєному, він у в’язниці.

Джерело – Офіс генеральної прокуратури

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×