Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Ковід забрав і маму: у Києві 13 дітей залишились круглими сиротами

Раніше НСН повідомляла про те, що у Києві 20 березня помер батько 13 дітей, з яких 5 рідних і 8 прийомних, Володимир Родіков. Його життя забрав ковід. Дружина Володимира Діана на той момент перебувала у реанімації у важкому стані.

На жаль, лікарям не вдалося врятувати жінку. Коронавірус виявився сильнішим. 29 березня Діана Родікова померла від ускладнень, викликаних інфекцією, а 13 дітей залишились круглими сиротами, повідомляє НСН, посилаючись на Київську обласну державну адміністрацію.

Київська обласна державна адміністрація висловлює щирі співчуття сім’ї померлих Володимира та Діани Родікових, засновників дитячого будинку сімейного типу, що функціонував на Київщині.
В березні цього року Володимир разом з дружиною через ускладнення, спричинені коронавірусною інфекцією, були госпіталізовані до Васильківської центральної районної лікарні.
На жаль, лікарям не вдалося врятувати подружжя. 20 березня 2021 року пішов з життя Володимир Володимирович. Діана Анатоліївна в критичному стані була переведена з Василькова до реанімації Олександрівської клінічної лікарні міста Києва, де 29 березня також померла, – йдеться в повідомленні КОДА.

Зазначається, що діти спочатку були направлені до Київської обласної дитячої лікарні. Зараз вони влаштовані до Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей “Сезенків”. Після проходження соціально-психологічної реабілітації Служба у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації прийме рішення щодо їх подальшого влаштування, максимально сприяючи, щоб вони залишилися разом.

Ковід забрав і маму: у Києві 13 дітей залишились круглими сиротами

Дитячий будинок сімейного типу Родікових на Київщині було створено в 2014 році. Сюди родина, яка виховувала 13 дітей (п‘ятьох рідних (двоє вже повнолітні) та вісьмох прийомних, переїхала з Донбасу через початок озброєного конфлікту.

Тимчасово будинок був розташований у Києво-Святошинському районі Київської області. В 2017 році держава допомогла родині купити будинок у селі Липовий Скиток в Васильківському районі, де відтоді вони й мешкали.

Діані Родіковій нещодавно було присвоєно звання «Мати-героїня».

Як стало відомо із допису подруги сім’ї Ольги Онищенко, старша донька померлої пари прийняла рішення взяти під опіку всіх дітей.

 

Ковід забрав і маму: у Києві 13 дітей залишились круглими сиротами

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×