Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Отдых превратился в кошмар – родители массово забирают детей с бесплатного лагеря на Львовщине (видео)[:ua]Відпочинок перетворився на кошмар – батьки масово забирають дітей з безкоштовного табору на Львівщині (відео)[:]

[:ru]В бесплатном лагере оказались такие условия, что родители массово забирают оттуда детей

Из детского лагеря “Соколятко” во Львовской области родители начали массово забирать детей. Путевки на отдых для детей из малообеспеченных семей выделило государство, но отдых превратился в настоящий кошмар.

За одну смену из лагеря досрочно забрали уже около 50 детей. По словам руководства лагеря, дети просто тоскуют по дому. Однако родители сообщили, что дети недоедают и маются от скуки.

Детали рассказали в сюжете ТСН. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте NRP.News

Путевки в лагерь “Соколятко” предоставило государство, для детей из малообеспеченных и многодетных семей. Однако условия в лагере оказались такие, что дети начали просить родителей побыстрее забрать их домой.

Проблемы с желудком

Елена из Днепра преодолела 1000 километров, чтобы забрать своих детей из лагеря. Вместо трех недель девочки едва выдержали одну. У 12-летней Русланы на третий день начались проблемы со здоровьем – головная боль, тошнота, температура и резкая боль в животе. Врача директор вызывать не спешил и утверждал, что у девочки не отравление, а стресс. Якобы накануне она поссорилась с подругами и переволновалась.

Мама по телефону настояла на вызове скорой и девочку госпитализировали. Врач-педиатр поставила диагноз – функциональное расстройство желудка.

[:ru]Отдых превратился в кошмар - родители массово забирают детей с бесплатного лагеря на Львовщине (видео)[:ua]Відпочинок перетворився на кошмар - батьки масово забирають дітей з безкоштовного табору на Львівщині (відео)[:][:ru]Отдых превратился в кошмар – родители массово забирают детей с бесплатного лагеря на Львовщине (видео)[:ua]Відпочинок перетворився на кошмар – батьки масово забирають дітей з безкоштовного табору на Львівщині (відео)[:]

Дети голодают

По словам детей, еда очень невкусная, порции маленькие и они часто ложились спать голодные. Вожатые вместо развлекательной и обучающей программы стояли на кухне, чтобы приготовить обед. Во всех помещениях лагеря – грязь, окна открыть, чтобы проветрить – невозможно.

Мама одного из мальчиков призналась, что через неделю приехала забирать сына из лагеря и была шокирована грязью вокруг.

“В одной комнате делают ремонт, во второй – размещены дети, и этим всем дышат, этой пылью”, – рассказала женщина.

Лагерь не рассчитан на такое количество детей

Причиной такой ситуации стало то, что тендер на оздоровление детей выиграл лагерь, который рассчитан на 250 детей. Однако, обязывался он принять в четыре раза больше воспитанников из малообеспеченных и многодетных семей со всей Украины. Поэтому там начали спешно расширяться и ремонтироваться.

Чиновники не скрывают — вожатых, поваров и уборщиц втрое меньше, чем нужно. Сейчас готовится обращение в Львовскую ОГА, чтобы сократить количество детей и они могли должным образом оздоровиться.

Но путевки уже распределены. Смены должны длиться с июля по декабрь. Из госбюджета выделили более 600 млн гривен. Родители оплачивали только дорогу.

Кстати, недавно “НСН” писал: Пятерых подростков из детского лагеря унесло на катамаране в открытое море (видео)

 

 

 [:ua]У безкоштовному таборі виявилися такі умови, що батьки масово забирають звідти дітей

З дитячого табору “Соколятко” у Львівській області батьки почали масово забирати дітей. Путівки на відпочинок для дітей з малозабезпечених сімей виділила держава, але відпочинок перетворився на справжній кошмар.

За одну зміну з табору достроково забрали вже близько 50 дітей. За словами керівництва табору, діти просто сумують за домівкою. Однак батьки повідомили, що діти недоїдають і маються від нудьги. Деталі розповіли в сюжеті ТСН. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті NRP.News

Путівки в табір “Соколятко” надала держава, для дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей. Однак умови в таборі виявилися такі, що діти почали просити батьків швидше забрати їх додому.

Проблеми зі шлунком

Олена з Дніпра подолала 1000 кілометрів, щоб забрати своїх дітей з табору. Замість трьох тижнів дівчатка ледве витримали один. У 12-річної Руслани на третій день почалися проблеми зі здоров’ям – головний біль, нудота, температура і різкий біль в животі. Лікаря директор викликати не поспішав і стверджував, що у дівчинки не отруєння, а стрес. Нібито напередодні вона посварилася із подругами і перехвилювалася.

Мама по телефону наполягла на виклику швидкої і дівчинку госпіталізували. Лікар-педіатр поставила діагноз – функціональний розлад шлунку.

[:ru]Отдых превратился в кошмар - родители массово забирают детей с бесплатного лагеря на Львовщине (видео)[:ua]Відпочинок перетворився на кошмар - батьки масово забирають дітей з безкоштовного табору на Львівщині (відео)[:][:ru]Отдых превратился в кошмар – родители массово забирают детей с бесплатного лагеря на Львовщине (видео)[:ua]Відпочинок перетворився на кошмар – батьки масово забирають дітей з безкоштовного табору на Львівщині (відео)[:]

Діти голодують

За словами дітей, їжа дуже несмачна, порції маленькі і вони часто лягали спати голодні. Вожаті замість розважальної та навчальної програми стояли на кухні, щоб приготувати обід. У всіх приміщеннях табору – бруд, вікна відкрити, щоб провітрити – неможливо.

Мама одного з хлопчиків зізналася, що через тиждень приїхала забирати сина з табору і була шокована брудом навколо.

“В одній кімнаті роблять ремонт, у другій – розміщені діти, і всім цим дихають, цим пилом”, – розповіла жінка.

Табір не розрахований на таку кількість дітей

Причиною такої ситуації стало те, що тендер на оздоровлення дітей виграв табір, який розрахований на 250 дітей. Однак, він зобов’язувався прийняти в чотири рази більше вихованців із малозабезпечених і багатодітних сімей з усієї України. Тому там почали спішно розширюватися і ремонтуватися.

Чиновники не приховують — вожатих, кухарів і прибиральниць втричі менше, ніж потрібно. Зараз готується звернення до Львівської ОДА, щоб скоротити кількість дітей і вони могли належним чином оздоровитися.

Але путівки вже розподілені. Зміни повинні тривати з липня по грудень. З держбюджету виділили понад 600 млн гривень. Батьки оплачували тільки дорогу.

До речі, нещодавно “НСН” писав: П’ятьох підлітків з дитячого табору віднесло на катамарані у відкрите море (відео)

 

 

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×