Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В 50 раз ядовитее тарантула – в Украине зафиксировали первый укус паука каракурта в 2021 году[:ua]В 50 разів отруйніше за тарантула – в Україні зафіксували перший укус павука каракурта в 2021 році[:]

[:ru]В Николаеве зафиксирован первый укус паука каракурта в этом году – женщина находится в больнице скорой медицинской помощи.

Татьяну Лободу доставили в БСМП 23 августа. По клинической картине врачи установили, что женщину укусил каракурт. Как рассказала сама Татьяна боль после укуса почувствовала сразу. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте 0521.ua

“Я рвала траву на огороде. И почувствовала укус за палец. Черный, там не было крестиков, кругленький, лапки длинные. Это я заметила половинку его, он был прикрыт листом. Резкая боль сразу пошла на руку, затем на грудную клетку, потом начали болеть поясница и живот. Соседи посоветовали обработать укус мылом, содой, однако боль не исчезла. Все тело начало болеть так, как ломаются кости внутри. Очень больно и страшно “, – рассказала Татьяна Лобода.

[:ru]В 50 раз ядовитее тарантула - в Украине зафиксировали первый укус паука каракурта в 2021 году[:ua]В 50 разів отруйніше за тарантула - в Україні зафіксували перший укус павука каракурта в 2021 році[:]

По словам заведующей токсико-терапевтическим отделением Николаевской городской больницы скорой медицинской помощи Ярославы Студзинской, укус каракурта характеризуется высокой токсичностью. Его яд поражает нервную систему.

Такое состояние может привести к нарушению функции внутренних органов малого таза, задержки мочи, может быть парез кишечника, вплоть до того, что могут отказать почки”, – рассказала врач.

По словам Ярославы Студзинской, первая помощь при укусе каракурта, это – спички. Необходимо прижечь укус спичками. Потом нужно наложить асептическую повязку, можно обработать антисептиком. Врачи не рекомендуют обрабатывать рану мыльным раствором, это может помочь лучшему проникновению яда в кровеносную систему.

Отметим, каракурт – один из самых опасных видов пауков рода Черных вдов. Укус его в 50 раз ядовитее, чем укус тарантула. Июнь и август для каракуртов – период размножения. По словам зоолога Натали Вычалковской, очень опасными являются укусы зрелых самок.

Кстати, недавно “НСН” писал: В Украине зафиксировали появление редкого опасного паука – он прыгает и больно кусается

 

 

 

 

 

 [:ua]У Миколаєві зафіксовано перший укус павука каракурта в цьому році – жінка знаходиться у лікарні швидкої медичної допомоги.

Тетяну Лободу доставлено до ЛШМД 23 серпня. По клінічній картині лікарі встановили, що жінку вкусив каракурт. Як розповіла сама Тетяна біль після укусу відчула відразу. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті 0521.ua

“Я рвала траву на городі. І відчула укус за палець. Чорний, там не було хрестиків, кругленький, довгі лапки. Це я помітила половинку його, він був прикритий листом. Різка біль відразу пішла на руку, потім на грудну клітку, потім почали боліти поперек і живіт. Сусіди порадили обробити укус милом, содою, проте біль не зникла. Все тіло почало боліти так, як ламаються кістки всередині. Дуже боляче і страшно “, – розповіла Тетяна Лобода.

[:ru]В 50 раз ядовитее тарантула - в Украине зафиксировали первый укус паука каракурта в 2021 году[:ua]В 50 разів отруйніше за тарантула - в Україні зафіксували перший укус павука каракурта в 2021 році[:]

За словами завідуючої токсико-терапевтичним відділенням Миколаївської міської лікарні швидкої медичної допомоги Ярослави Студзинської, укус каракурта характеризується високою токсичністю. Його отрута вражає нервову систему.

Такий стан може призвести до порушення функції внутрішніх органів малого тазу, затримки сечі, може бути парез кишечника, аж до того, що можуть відмовити нирки”, – розповіла лікар.

За словами Ярослави Студзинської, перша допомога при укусі каракурта, це – сірники. Необхідно припекти укус сірниками. Потім потрібно накласти асептичну пов’язку, можна обробити антисептиком. Лікарі не рекомендують обробляти рану мильним розчином, тому що це може допомогти кращому проникненню отрути в кровоносну систему.

Зазначимо, каракурт – один із найнебезпечніших видів павуків роду Чорних вдів. Укус його в 50 разів отруйніший, ніж укус тарантула. Червень і серпень для каракуртів – період розмноження. За словами зоолога Наталі Вичалковської, дуже небезпечними є укуси зрілих самок.

До речі, нещодавно “НСН” писав: В Україні зафіксували появу рідкісного небезпечного павука – він стрибає і боляче кусається

 

 

 

 

 

RU → UK[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×