Купити квартиру в Дніпрі

14-річний хлопець у Бучі щодня шукав харчі для родини під обстрілами рашистів (відео)

14-летний парень из бучи добывал еду для семьи под обстрелами

14-річний українець Сашко Гуцал із Бучі щодня шукав у місті харчі та воду під обстрілами окупантів. Історію хлопчика розповіли журналісти

Під час окупації сім’я українця перебувала у підвалі. Його батько тримав оборону та постійно укріплював сховище, а мама допомагала молодшим дітям. Сюди вони переїхали ще з трьома десятками місцевих у перший день вторгнення рф. Про це повідомляє «Дивогляд» ” із посиланням ТСН, передає це НСН

“Свої блокпости ставив з тачок, з метала, з решіток, щоб те падло до нас не дісталось”, – розповів Гуцал-старший.

Замість того, щоб боятися та скаржитися на життя, Сашко взяв відповідальність і почав рятувати своїх рідних від голодної смерті. Наприклад, він шукав харчі у магазинах, які грабували рашисти.

“Хліб вибирав, там було печиво таке, що на основі хліба і сир”, – згадує 14-річний.

14-річний хлопець у Бучі щодня шукав харчі для родини під обстрілами рашистів (відео)

Хлопчик вимушено пробирався під обстрілами повз засідки ворога. Йому було страшно, але він не мав вибору, бо молодші брати та сестричка хотіли їсти.

“Боявся, хто знає, що у них в голові. Вони ж приходять з автоматами. Думають, що вони дуже “грізні”, – додав він.

14-річний хлопець у Бучі щодня шукав харчі для родини під обстрілами рашистів (відео)

Із часом у підвалі запанував морок, а також закінчилися запаси води. Армія рф розбомбила комунікації, але, на щастя, Сашко знайшов колодязь.

Родина хлопчика не могли покинути Бучу, бо не мала, куди їхати, а також боялася, що розстріляють. Одного разу до їхнього підвалу навіть почали ломитися окупанти. Їх не зупинило те, що у підвалі були діти, серед яких 5-річний Єгор, який досі шокований.

14-річний хлопець у Бучі щодня шукав харчі для родини під обстрілами рашистів (відео)14-річний хлопець у Бучі щодня шукав харчі для родини під обстрілами рашистів (відео)

“Вони вирвали ті двері, пробували ці вибити – не вийшло. Залишили гранату – бахнули, прорвалися, і пішли коридором”, – розповіли українці.

Квартира Гуцалів уціліла, але там відсутня вода та світло, а тому вони поки не переїжджають. Вони отримують їжу від волонтерів, а воду досі носить Сашко. Дивовижно, але 14-річний не вважає себе героєм. Замість цього він мріє про завершення війни, повернення друзів і великий приватний будинок у майбутньому.

Злочини рашистів у Бучі: син приїхав рятувати матір, а його застрелив снайпер

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×