Купити квартиру в Дніпрі

Маленька Вероніка провела 50 днів під землею після того, як росіяни знищили її дім

Маленька Вероніка провела 50 днів під землею після того, як росіяни знищили її дім

Маленька Вероніка з Харкова провела 50 днів під землею після того, як росіяни знищили її дім. Разом з мамою та бабусею дівчинка ховалася від постійних обстрілів окупантів. Дитина була настільки наляканою, що боялася навіть підійти до сходинок метро, у якому прожила майже 2 місяці…

Цю історію, на жаль, досить типову для сьогоднішніх українських реалій, розповів колишній уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба, передає НСН.

Вона – одна з сотні тисяч українських дітей, які вже майже 2 місяці живуть у бомбосховищах по всій Україні. Діти у прямому сенсі не бачать сонячного проміння. Для них весна у цьому році ще не почалася…

Цю маленьку дівчинку, її маму Катю та бабусю Тетяну я зустрів у Харківському метро, коли їздив на Схід евакуювати дітей з гарячих точок. Катя розповіла мені, що у перший день війни рашисти розбомбили їхню багатоповерхівку. Квартира повністю була знищена – а з нею всі улюблені іграшки та ляльки Веронічки. Тоді сім’я ховалися у підвалі. Після трагедії – спустилися в найближчу станцію метро, – написав Микола Кулеба.

Вероніка згадувала, що вона дуже боялася померти, коли чула ці гучні звуки. Дівчинка отримала психологічну травму – вона до істерики боялася навіть підійти до сходів, що ведуть на поверхню з метро.

Я зустрів їх випадково. Ми познайомилися, і сім’я розказала мені свою історію. Через дві години моїх умовлянь та аргументів сім’я, яка жила майже 2 місяці під землею, наважилася покинути свою схованку і погодилася поїхати зі мною до Києва, – розповів Микола Кулеба.

Не забуду момент, коли мала піднімалася тими сходами. Ми всі дуже нею пишалися, підбадьорювали її. Вона добре трималася, попри те, що її тіло трусилися від страху, а рука з усією силою вчепилася в мамину руку, – додав він.

Микола Кулеба зазначає, що прекрасно розуміє, як складно прийняти рішення евакуюватися з місця, де останні декілька тижнів ти відчув відносну безпеку. Але ця безпека дійсно ілюзорна – рашисти не припиняють вогонь та скидання ракет на Сході а Півдні України.

Я пишаюся цією сім’єю – наскільки б страшно не було, вони наважилися. І зараз у безпеці на Західній Україні, – резюмував Микола Кулеба.

Він закликав тих, хто вирішив евакуюватися, звертатися до команди Спасемо Україну, яка допоможе у цьому.

Всеукраїнська цілодобова безкоштовна гаряча лінія:

  • 0800 333 129.
To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×