Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Представники Марганця та Нікопольщини отримали премії на фестивалі «Різдвяна зірка»

Представники Марганця та Нікопольщини отримали премії на фестивалі «Різдвяна зірка»

17 січня у Софіївській об’єднаній територіальній громаді відбулася битва вертепів. В рамках фестивалю «Різдвяна зірка» тут обирали найкращих колядників серед громад. Про результати конкурсу Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті Марганецької міської ради.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, цьогорічний другий Децентралізаційний фестиваль колядки «Різдвяна зірка» об’єднав 26 творчих колективів ОТГ з 16 районів області та дві міських громади Дніпропетровщини. Фестиваль проходить за ініціативи Дніпропетровського ЦРМС, створеного за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, а також за підтримки Дніпропетровської ОДА.

Сьогоднішній фестиваль наближається до рекорду, адже такої кількості вертепів з ОТГ не збирала на різдвяному фестивалі жодна область України. До того ж, особливість цьогорічного фестивалю в тому, що на конкурсі зібралися не лише творчі колективи, але й голови громад.

Перше місце, за рішенням журі, виборола Покровська ОТГ, найкращий вертеп 2019 року – у дитячо-юнацької студії«Світанок» та учасників аматорського народного хору «Родина». На другому місці опинився колектив із Саксаганської ОТГ, а третє місце посіла Миколаївська громада Петропавлівського району,

– розповіла директор ЦРМС Олена Тертишна.

Представники Марганця та Нікопольщини отримали премії на фестивалі «Різдвяна зірка»

 Переможці отримали грошові нагороди, а саме: 1500, 1200 та 1000 гривень за перше, друге та третє місця відповідно. Крім того, Верходніпровська та Томаківська ОТГ стали призерами фестивалю. 

Також оргкомітет конкурсу започаткував спеціальні грошові премії. Їх отримали колектив будинку сімейного типу Яценко Криничанської ОТГ, колектив «Андріївське намисто» Девладівської громади та молодіжний колектив Софіївської ОТГ, «Фольклорно-драматичний гурток «Барвінок» Чкаловської ОТГ Нікопольського району та два колективи Слобожанської ОТГ Дніпровського району,  колектив «Веснянка» Марганецької міськради.

Представники Марганця та Нікопольщини отримали премії на фестивалі «Різдвяна зірка»

Під час фестивалю голови ОТГ оголосили про майбутній марафон фестивалів, які відбуватимуться упродовж 2019 року щомісяця в різних громадах Дніпропетровщини. Таким чином, кожна з громад-організаторів отримає перехідний фестивальний кубок.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×