Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

На Дніпропетровщині поліція відкрила кримінальну справу через недостовірну інформацію у плакаті про кандидата

На Дніпропетровщині поліція відкрила кримінальну справу через недостовірну інформацію у плакаті про кандидата

Криворізький відділ поліції розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами публікації недостовірної інформації на плакатах, розміщених на виборчих дільницях. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення Громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА».

«В день голосування 21 липня спостерігачка Громадянської мережі ОПОРА виявила на дільницях виборчого округу №37 невідповідність інформації на інформаційних плакатах кандидатів у народні депутати, вивішені для ознайомлення на дільницях, з інформацією, зазначеною на сайті Центральної виборчої комісії», — йдеться в повідомленні.

Так, зокрема, на плакатах зазначили, що кандидата Миколу Фартушного висунула політична партія «Слуга Народу», хоча на сайті ЦВК вказано, що Микола Фартушний – самовисуванець. Зазначимо, що на дільницях поряд розміщувався плакат висуванець партії «Слуга Народу» Ігоря Фартушного.

На Дніпропетровщині поліція відкрила кримінальну справу через недостовірну інформацію у плакаті про кандидата

Також спостерігачка ОПОРИ повідомила про виявлену помилку у плакатах окружну виборчу комісію №37. Після консультацій телефоном, окружна комісія повідомила дільничні комісії про помилку та дала розпорядження закреслити недостовірну інформацію.

Єлизавета Карєтова, заступниця начальника сектору превенції Широківського ВП повідомила:

«На місце подій було направлено слідчо-оперативну групу, було проведено опитування голів та членів дільничних комісій, також було проведено огляд місця подій. Всю інформацію направлено до Криворізького відділу поліції».

Пізніше стало відомо про відкриття кримінального провадження за частиною 2 статті 158 Кримінального кодексу України. Відповідно до цієї статті, підробка або незаконне виготовлення, використання або зберігання незаконно виготовлених чи підроблених виборчих документів (виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, про підсумки голосування на виборах чи референдумі, про результати виборів або референдуму та інших документів, які відповідно до законодавства відносяться до виборчих документів) – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років. 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×