Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У Марганці звинувачують Нікопольський суд у затягуванні справи корупціонерів

У Марганці звинувачують Нікопольський суд у затягуванні справи корупціонерів

У Марганці закидають Нікопольському суду затягування справи осіб, яких звинувачують у корупції. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті «Марганецький очевидець».

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, мова їде про справу заступника мера Марганця Лесі Дуплій та начальника відділу екології та землекористування Єгора Соловйова.

У місті Марганець кожен другий запитує: як там справа щодо хабарників з виконкому?! Це питання я чую кожного дня та обіцяв розповісти нашим читачам, якщо стане щось відоме про це,

– пише журналіст «Марганецького очевидцю».

11 квітня 2019 року держслужбовців Дуплій та Соловйова було відсторонено від займаних посад строком на два місяці, щоб ті не змогли чинити тиск на свідків у марганецькому виконкомі. Упродовж цього строку суддя повинна була максимально розглянути справу або вже й винести вирок.

Але справа затягується…

Спочатку упродовж двох років цьому сприяла суддя Нанічкіна у Марганці. Потім підсудні хворіли. 14 травня 2019 року обвинувачувана Леся Дуплій вирішила подати заяву про відвід судді, яка на той час вела справу, а також всіх марганецьких суддів.

Пані Дуплій також вирішила подати апеляцію щодо відсторонення від займаної посади до Апеляційного суду м. Дніпро, який відмовив їй у її скарзі. А щодо відводу всих суддів, Апеляційний суд м. Дніпро визначив, що розгляд даної заяви повинен здійснити суд міста Нікополь. І зараз цією справою займається суддя Клименко Ірина В’ячеславівна. Її було призначено для розгляду вказаної справи 4 червня.

Але до теперішнього часу засідання так і не відбулося.

І поки йдуть всі маніпуляції, посадовці Дуплій та Соловйов знову допущені до роботи, адже строк дії ухвали про відсторонення закінчився, а суддя Хомченко поки що не має права розглядати цю справу.

Здається питання до прокуратури, як представникам державного обвинувачення, чи зроблені ними звернення щодо порушень строків розгляду Нікопольським судом, чи написані прокуратурою скарги на дії судді. Чи вони будуть мовчки спостерігати, як ця справа затягується?!

– пише журналіст.

Нагадаємо, 15 вересня 2016 р. біля марганецького виконкому держслужбовці Дуплій та Соловйов були затримані на хабарі. Останні вимагали неправомірну вигоду в підприємця для розв’язання всіх питань щодо встановлення МАФів у місті. Весь цей час йшло умисне затягування справи. І лише після приїзду знімальної групи “Стоп корупції” з м. Києва 24 вересня 2018 р. Марганецький міський суд виніс вирок, згідно якому чиновників визнано винними та призначено позбавлення волі по 6 років з конфіскацією майна й відстороненням від займаних посад на 3 роки.

11 лютого 2019 року в Дніпрі відбувся апеляційний розгляд справи, на якому було прийняте наступне рішення – вирок Марганецького міського суду Дніпропетровської області від 24 вересня 2018 року щодо держслужбовців скасувати та призначити новий розгляд в суді першої інстанції.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×