Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У Марганці зафіксовано випадок отруєння грибами

У Марганці зафіксовано випадок отруєння грибами

У Марганці зафіксовано випадок отруєння грибами. Про це NikopolNews дізнався з повідомлення на сайті Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Згідно інформації, отриманої NikopolNews , такі випадки зафіксовані не тільки в Марганці, а й у Апостоловому, Дніпрі та Новомосковську. Всього на Дніпропетровщині отруїлися грибами чотири людини. Всі постраждалі отримали кваліфіковану медичну допомогу.

«Нині у розпалі – грибний сезон. «Тихе полювання» приваблює і знавців, і тих, хто намагається визначити «їстівність» лісної знахідки через Інтернет, – зазначили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА. – Вкотре нагадуємо грибникам про обережність. Найкраще – взагалі не вживати зібрані лісові смаколики, а купити у магазині штучно вирощені печериці чи гливи. Якщо все ж наважилися, збирайте виключно ті гриби, які добре знаєте і в яких упевнені».

Люди отруювалися зібраними гливами, рядовками. Постраждалі збирали гриби у межах міста, посадках. Цього категорично не можна робити. Адже в таких місцях навіть їстівні гриби накопичують багато токсинів, тож непридатні для вживання.

Ознаки отруєння можуть проявитися і через півгодини після вживання грибів, і за добу. Це біль у животі, нудота, судоми, головний біль, галюцинації, втрата свідомості. При появі перших симптомів слід якомога швидше викликати «швидку» або звернутися до лікаря. Поки чекаєте на доктора, пийте багато води і постарайтеся викликати в себе нудоту, підкреслили у департаменті.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×