Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Мешканці Покрова обирають здоровий спосіб життя

Мешканці Покрова обирають здоровий спосіб життя

У Покрові підбили підсумки «Бюджету участі-2019» та визначили переможців. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на офіційному сайті Покровської міської ради.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, перша трійка переможців – проекти, пов’язані зі здоровим способом життя.

Всього у конкурсному відборі взяло участь 19 проектів, поданих мешканцями міста. Протягом двох тижнів кожен покровчанин міг вплинути на результати, проголосувавши за один з проектів.

31травня у міськвиконкомі відбулося засідання експертної групи, де було підбито підсумки голосування та оголошено п'ятірку проектів-переможців.

Найбільше голосів – 569, набрав проект “Розвиток і підтримка дитячого спорту ГО “Аякс”, спрямований на створення гідних умов для функціонування клубу та залучення дітей до спорту. Автор — Заслужений тренер України Ігор Мациборко.

На другому місці за кількістю голосів теж проект із категорії “Спорт та туризм”. За “Поліпшення спортивної бази ГО “Спарта 2008” проголосувало 563 мешканці міста. Проект тренера Тараса Міщенка передбачає придбання спортивне покриття (килим для боротьби) та необхідний інвентар для розвитку національного виду спорту -хортингу.

555 голосів зібрав проект завідуючої дитячого садка №13 Алли Фролової “Через рух до здоров'я дітей”. Ідея проекту — придбання сучасного корекційного та спортивного обладнання для дітей з особливими освітніми потребами.

Четвертий за рейтингом голосів (550) проект “Бібліотечний коворкінг — інформаційний і дозвіллєвий центр розвитку громади”, автор – директор ЦБС Лариса Смислова. Суть проекту в облаштуванні коворкінгового простору сучасною комп'ютерною технікою та впровадженні нових креативних дизайнерських рішень.

Завершує п'ятірку лідерів проект “Встановлення кондиціонерів у коридорах амбулаторії”, автор — головний лікар ЦПМСД Олексій Леонтьєв. Покровчани віддали 542 голоси за покращення умов перебування в медичному закладі. Проект передбачає поверхневе встановлення кондиціонерів в коридорах амбулаторії загальної практики сімейної медицини для охолодження та зволоження повітря в літній період.

За умовами міської цільової Програми партиципаторного бюджетування, усі п'ять проектів будуть реалізовані до кінця календарного року за рахунок міського бюджету. Граничний кошторис кожного – в межах ста тисяч гривень.

Програма що дозволяє покровчанам втілити власні ідеї міським коштом, з'явилася тут у 2016 році. Нині це вже третій сезон бюджету участі. За два попередніх вдалося реалізувати чотири важливих ініціативи мешканців міста. Щороку збільшується як кількість поданих проектів, так і учасників голосування.

Цьогоріч у голосуванні взяли участь близько п'яти тисяч мешканців.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×