Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як у Покрові працює система електронних рецептів

Як у Покрові працює система електронних рецептів

В Покрові активно впроваджується е-медицина: електронні черги, карти, а тепер і електронні рецепти. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на офіційному сайті виконкому Покрова.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, покровчани укладають декларації з лікарями, з червня користуються електронним записом на прийом через систему Хелсі, можуть прослідкувати протікання хвороби й лікування у особистому електронному кабінеті через електронну амбулаторну карту. Доступна ця система і для літніх людей, хто не є активним користувачем інтернету. Їм допомагають працівники реєстратури лікарняного закладу.
Наступним важливим кроком стало впровадження електронних рецептів.
Тепер під час прийому лікар видає пацієнту не бланк з незрозумілою латиницею, а особистий код рецепта. Цей код заносять до особистого кабінету хворого, електронної амбулаторної карти і звичайної. Він надходить і до мережі аптек. Виписку з прийому з призначеннями та ходом лікування, теж отримують у електронному і паперовому варіантах.
Людина звертається до аптеки, надає код, за ним провізор відкриває електронний рецепт з переліком препаратів..
Чотирнадцять міських аптек вже працюють за цією схемою, тісно співпрацюючи зі спеціалістами первинної ланки. До широкого спектру препаратів, що видаються через електронний рецепт, не входять лише наркотичні та медикаменти «доступних ліків». 
Провізори, як і медики говорять про доцільність такого кроку.
По-перше, у разі втрати рецепта його можна продублювати за електронним кабінетом.

По-друге, знижується ризик помилок при призначенні медикаментозної терапії, бо фармацевт бачить електронний варіант.

По-третє, ця система дозволяє вести облік рецептів та вживання ліків.
 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×