Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В США дайвер оказался в пасти кита[:ua]У США дайвер опинився у пащі кита[:]

[:ru]В штате Массачусетс в США произошло резонансное событие. Опытный дайвер Майкл Пекард оказался в пасти кита, когда нырнул в воду, передает НСН, ссылаясь на канал 24.

К счастью, животное выплюнула человека в океан.

Пекард прыгнул с лодки в акваланге и почувствовал “огромный удар и как все затемнилось”. Мужчина решил, что на него напала белая акула, однако впоследствии он увидел, что у рыбы нет зубов.

Тогда я понял: “Боже мой, я во рту кита, и он пытается меня проглотить. Вот и все, я умру”, – рассказал Пекард

Он признался, что в тот момент думал только о жене и двух малолетних сыновей.

Вдруг кит поднялся на поверхность и начал крутить головой.

“Меня просто бросили в воздух и я приземлился в воде. Я был свободен и просто плавал. Я не мог поверить”, – рассказал дайвер.

Далее Пакарда затянул на лодку член его команды.

Мужчина признался журналистам, что после инцидента не планирует заканчивать свою 40-летнюю карьеру, несмотря на все уговоры жены. Кстати, дайвер отделался лишь подозрением на вывих колена.

[:ru]В США дайвер оказался в пасти кита[:ua]У США дайвер опинився у пащі кита[:]

Почему кит проглотил человека и каковы шансы выжить?

Горбатые киты обычно питаются, широко раскрывая рот, чтобы поглощать как можно больше рыбы. Ученые предполагают, что инцидент с Пекардом случился случайно. По словам специалистов, для кита “практически неслыханно проглотить человека”.

Если дайвере «повезло» попасть в китовую пасть, то сначала он удивится кромешной тьме и воде вокруг, полной рыбы и других мелких существ. Потом почувствует, как кит выпускает всю воду через китовый ус. Под ногами человека останется только вязкая жидкость, которую кит попытаться проглотить. Здесь стоит успокоиться, потому что, несмотря на гигантские размеры млекопитающего, его горло не более 20 сантиметров, и человек просто не сможет протиснуться дальше. Далее кит попытается выплюнуть все лишнее, что не прошло в горло, дайвера в том числе. Это может быть спасением для дайвера, если к этому времени запас кислорода у него не иссяк, оборудование не подвело и, что немаловажно, кит не нырнул слишком глубоко.

Но и здесь не стоит паниковать. Чаще всего киты во время кормления не опускаются ниже, чем на 20 метров, а потому появляется шанс добраться до поверхности живым и невредимым. Проще говоря, кит прополощет во рту дайвера, а затем выплюнет.

Справка. Горбатые киты вырастают до 13 – 16 метров, а вес может составлять около 36 тонн. По данным Всемирного фонда дикой природы, в мире таких китов есть около 60 тысяч. Википедия пишет, что горбатые киты инстинктивно защищают других морских существ и людей от акул.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Экс-глава разведки Украины трагически погиб в Египте[:ua]У штаті Массачусетс в США сталася резонансна подія. Досвідчений дайвер Майкл Пекард опинився у пащі кита, коли пірнув у воду, передає НСН, посилаючись на канал 24.

На щастя, тварина виплюнула людину в океан.

Пекард стрибнув з човна в акваланзі і відчув “величезний удар і як все затемнилося”. Чоловік вирішив, що на нього напала біла акула, однак згодом він побачив, що в риби немає зубів.

Тоді я зрозумів: “Боже мій, я в роті кита, і він намагається мене проковтнути. Ось і все, я помру”, – розповів Пекард

Він зізнався, що в той момент думав лише про дружину та двох малолітніх синів.

Раптом кит піднявся на поверхню і почав крутити головою.

“Мене просто кинули в повітря і я приземлився у воді. Я був вільний і просто плавав. Я не міг повірити”, – розповів дайвер.

Далі Пекарда затягнув на човен член його команди.

Чоловік зізнався журналістам, що після інциденту не планує закінчувати свою 40-річну кар’єру, попри всі вмовляння дружини. До речі, дайвер відбувся лише підозрою на вивих коліна.

[:ru]В США дайвер оказался в пасти кита[:ua]У США дайвер опинився у пащі кита[:]

Чому кит проковтнув чоловіка і які шанси вижити?

Горбаті кити зазвичай харчуються, широко розкриваючи рот, щоб поглинати якомога більше риби. Вчені припускають, що інцидент з Пекардом трапився випадково. За словами фахівців, для кита “практично нечувано проковтнути людину”.

Якщо дайверу «пощастило» потрапити до китової пащі, то спочатку він здивується непроглядній пітьмі і воді навколо, повної риби та інших дрібних істот. Потім відчує, як кит випускає всю воду через китовий вус. Під ногами людини залишиться лише в’язка рідина, яку кит намагатиметься проковтнути. Тут варто заспокоїтися, тому що, незважаючи на гігантські розміри ссавця, його горло не більше 20 сантиметрів, і людина просто не зможе протиснутися далі. Далі кит спробує виплюнути все зайве, що не пройшло в горло, дайвера в тому числі. Це може бути порятунком для дайвера, якщо до цього часу запас кисню у нього не вичерпався, обладнання не підвело і, що важливо, кит не пірнув занадто глибоко.

Але і тут не варто панікувати. Найчастіше кити під час годування не опускаються нижче, ніж на 20 метрів, а тому з’являється шанс дістатися до поверхні живим і неушкодженим. Простіше кажучи, кит прополоще у роті дайвера, а потім виплюне.

Довідка. Горбаті кити виростають до 13 – 16 метрів, а вага може становитиме близько 36 тонн. За даними Всесвітнього фонду дикої природи, у світі таких китів є близько 60 тисяч. Вікіпедія пише, що горбаті кити інстинктивно захищають інших морських істот та людей від акул.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Екс-голова розвідки України трагічно загинув у Єгипті[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×