Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Три побутові звички німців, які варто перейняти

Високий рівень життя в Німеччині багато в чому обумовлений підходом до життя місцевого населення. Чистота і порядок на вулицях, гідні зарплати, якісні послуги – все це не з неба впало. НСН назве три корисні побутові звички німців, які нам не завадило б перейняти.

Звичка платити тільки готівкою

Три побутові звички німців, які варто перейняти

Німці стурбовані розголошенням особистих даних. Багато з них навіть у вік розвитку цифрових технологій намагаються не використовувати соціальні мережі в повному обсязі, аби великі компанії не збирали інформацію про користувачів. Незважаючи на розвиток платіжних систем, жителі Німеччини досі віддають перевагу оплаті готівкою. Таким чином вони намагаються обмежити банки в інформації про рух особистих коштів. При цьому німці ретельно відстежують свої витрати і завжди відкладають гроші.

Звичка піклуватися про навколишнє середовище

Три побутові звички німців, які варто перейняти

Німці сортують сміття і вимикають воду, коли чистять зуби. Іноді ці звички обумовлені турботою про природу, а іноді і банальною економією. Німці спокійно одягаються в секонд-хенді і обмінюються речами на свопах. У Німеччині ніхто не одягається, аби пустити пил в очі, а підтримувати великі бренди просто-напросто не модно. Німці намагаються використати речі довго і ремонтувати їх, а не купувати нові.

Звичка фіксувати претензії письмово

звички німців

Звички німців допомагають їм жити добре

Німці завжди оформляють договори і претензії письмово. Вони цінують порядок, тому завжди готові відстояти своє право у суді. Прискіпливий підхід до складання документів ставить обидві сторони в положення, коли не виконати умови договору неможливо. І, до речі, якщо ви вирішите порушити тишу в неділю або вночі, то очевидець порушення обов’язково скерує у відповідні інстанції заяву.

Читайте нас в Facebook

Журналісти підрахували, на що вистачить українцям підвищеного прожиткового мінімуму

Водії в Польщі і в Україні: скільки заробляють і які вимоги

Українцям пояснили, як отримати без комісії “тисячу за вакцинацію”

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×