Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]За отказ от названия “коньяк” ЕС выплатит Армении 3 млн евро[:ua]За відмову від назви “коньяк” ЄС виплатить Вірменії 3 млн євро[:]

[:ru]Правительство Армении одобрило финансовое соглашение с Евросоюзом, которое предусматривает предоставление Армении 3 млн евро в рамках процесса плавного отказа от географического указания “коньяк” для армянской алкогольной продукции.

Об этом сообщает Европейская правда со ссылкой на PanARMENIAN.net, передает НСН.

Предусмотренная соглашением программа финансируется из бюджета ЕС в рамках Европейского инструмента соседства. Ее общая стоимость – 3 млн евро.

Отмечается, что цель финансового соглашения – способствовать плавному и эффективному прекращению использования географического указания “коньяк” для армянской продукции, а также помочь промышленности Армении сохранить свою конкурентоспособность на экспортных рынках.

В частности, реализована с ЕС программа предусматривает разработку нового наименования для армянского коньяка, его рекламу и маркетинг на внутреннем и традиционных внешних рынках.

Проект реализуется в соответствии с Соглашением о всеобъемлющем и расширенном партнерстве с ЕС. Согласно документу, Армении дали 25 лет для отказа от названия “коньяк”.

Напомним, по Соглашению об ассоциации с ЕС Украина обязалась отказаться от зарегистрированных географических указаний “коньяк” и “шампанское”.

В октябре 2019 года президент Владимир Зеленский подписал Закон “О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины по совершенствованию правовой охраны географических указаний”, принятый парламентом.

В январе 2020 года корпорация “Укрвинпром” сообщила, что Украина продолжит изготовление и экспорт “коньяка Украины” и “шампанского Украины”, несмотря на ассоциацию с ЕС. В “Укрвинпроме” объяснили, что виноградно-винодельческая отрасль работает в условиях переходного периода, который действует до 1 января 2026 года, то есть до этих пор остается право использовать названия “коньяк” и “шампанское”.[:ua]Уряд Вірменії схвалив фінансову угоду з Євросоюзом, яка передбачає надання Вірменії 3 млн євро в рамках процесу плавної відмови від географічного зазначення “коньяк” для вірменської алкогольної продукції.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на PanARMENIAN.net, передає НСН.

Передбачена угодою програма фінансується з бюджету ЄС в рамках Європейського інструменту сусідства. Її загальна вартість – 3 млн євро.

Відзначається, що мета фінансової угоди – сприяти плавному та ефективному припиненню використання географічного зазначення “коньяк” для вірменської продукції, а також допомогти промисловості Вірменії зберегти свою конкурентоспроможність на експортних ринках.

Зокрема, реалізована з ЄС програма передбачає розробку нового найменування для вірменського коньяку, його рекламу і маркетинг на внутрішньому і традиційних зовнішніх ринках.

Проєкт реалізується відповідно до Угоди про всеосяжне і розширене партнерство з ЄС. Згідно з документом, Вірменії дали 25 років для відмови від назви “коньяк”.

Нагадаємо, за Угодою про асоціацію з ЄС Україна зобов’язалася відмовитися від зареєстрвоаних географічних назв “коньяк” і “шампанське”.

У жовтні 2019 року президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень”, ухвалений парламентом.

У січні 2020 року корпорація “Укрвинпром” повідомила, що Україна продовжить виготовлення та експорт “коньяку України” та “шампанського України”, попри асоціацію з ЄС. В “Укрвинпромі” пояснили, що виноградно-виноробна галузь працює в умовах перехідного періоду, який діє до 1 січня 2026 року, тобто до цього часу залишається право використовувати назви “коньяк” та “шампанське”.[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×