Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У світі кількість вакцинованих людей від COVID-19 більше, ніж заражених

У світі кількість людей, що вакцинувалися від коронавірусу, перевищила кількість людей, які заразилися ним із початку пандемії. Але більшість вакцинованих перебувають у лише 10 країнах світу, тоді як у майже 130 щеплення ще не почались.

Про це заявив на брифінгу 5 лютого генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус, передає Громадське, інформує НСН.

«Усі держави зобов’язані захищати своє населення. Але коли вони вакцинували медиків і людей похилого віку, найкращий спосіб захистити решту населення — поділитися вакцинами, щоб і інші країни могли зробити так само»,заявив Гебреєсус.

Він додав, що вакцинація людей у групі ризику в усіх країнах світу допоможе уникнути мутацій коронавірусу, які можуть виявитися стійкішими до препаратів. «Іншими словами, якщо ми не поборемо вірус усюди, то можемо опинитися на початку пандемії», — вважає гендиректор ВООЗ.

Наразі ж, за даними ВООЗ, понад три чверті всіх щеплень від COVID-19 здійснені в 10 країнах світу, що займають майже 60% світової економіки. А майже 130 країн із населенням у 2,5 мільярда людей ще не почали вакцинації взагалі.

У ВООЗ не вперше обурюються нерівномірним розподілом вакцин у світі. Приміром, у середині Гебреєсус заявив, що світ перебуває «на межі катастрофічного морального провалу». А наприкінці січня представники ВООЗ прямо закликали розвинені країни сповільнити кампанію з вакцинації, щоб препарату вистачило менш заможним країнам.

За даними аналітичного порталу Our World in Data, станом на 5 лютого у світі ввели вже понад 123 мільйона вакцин від коронавірусу (тоді як у світі з початку пандемії вірус виявили в майже 105 мільйонів людей). Найбільше — у США (майже 37 мільйонів), Китаї (понад 31 мільйон), ЄС (майже 16 мільйонів), Великій Британії (понад 11 мільйонів) та Ізраїлі (майже 5,4 мільйона).

Раніше ми писали: Китай схвалив вакцину Sinovac, яку замовила Україна

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×