Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У Росії на аукціоні за 2 млн рублів продали фото омонівця на тлі портрета Путіна

Російський фотограф Дмитро Марков продав на аукціоні знімок із силовиком з ОМОНу на тлі портрета президента РФ Володимира Путіна на стіні. Це фото охрестили символом путінської Росії у 2021 році.

Про це повідомив сам Марков, пише Громадське, передає НСН.

Аукціон тривав добу, за його підсумками фотограф продав свою роботу за 2 мільйони рублів (близько 740 тисяч гривень). Власницею стала дівчина Катерина, яка побажала зберегти анонімність.

Це фото Марков зробив у відділку поліції після того, як його затримали в день суду над опозиціонером Олексієм Навальним.

У Росії на аукціоні за 2 млн рублів продали фото омонівця на тлі портрета Путіна

Російський силовик у відділені поліції на тлі портрета Володимира Путіна, Москва, 2 лютого 2021 року Фото: Дмитро Марков/Facebook

Цей знімок одразу отримав велику популярність, з нього роблять численні фотожаби, а противники путінського режиму охрестили його символом Росії 2021 року.

Гроші, отримані за фото, Марков пообіцяв передати правозахисним організаціям «ОВД-Инфо» та «Апология протеста».

У Росії на аукціоні за 2 млн рублів продали фото омонівця на тлі портрета Путіна

Дмитро Марков Фото: Дмитро Марков/Facebook

Нагадуємо:

2 лютого суд Москви змінив Олексію Новальному умовний термін на реальний і засудив його на 3,5 року колонії загального режиму у справі «Ів Роше». Після цього тисячі людей вийшли на мітинги підтримки опозиціонера. Силовики жорстко розганяли протестувальників, частину затримували.

Так, у 2014 році Навального та його брата Олега судили за начебто розкрадання та легалізацію грошей французької фірми «Ів Роше Схід».

Тоді Олексія засудили до 3,6 року умовно, а його брата на такий самий термін ув’язнили. Через цю судимість Олексія Навального не зареєстрували на президентські вибори в Росії у 2018 році.

У жовтні 2017 року Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) постановив, що вирок у справі «Ів Роше» був політично мотивованим і необґрунтованим, присудивши виплатити братам Навальним компенсації на загальну суму в 76 тисяч євро. У 2019 році ЄСПЛ визнав незаконним домашній арешт Навального, під яким він перебував понад десять місяців у 2014 році.

Раніше ми писали: У колонії РФ без належної медичної допомоги помер українець

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×