Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Обвал турецкой лиры. Что это значит для украинских туристов

Турецкая лира обвалилась на 8% после того, как президент Реджеп Тайип Эрдоган похвалил Центробанк страны за понижение процентной ставки.

Сейчас доллар можно купить за 12 лир, а одну лиру – за 2,1 гривны. Такого курса еще не было. Об этом пишет ВВС Украина, передает НСН.

Еще в начале ноября курс был 9 лир к доллару, 3 гривны к лире.

Reuters подсчитали, что в целом из-за неожиданных решений Эрдогана с начала года лира потеряла почти 40% стоимости к доллару и почти 20% – с начала прошлой недели.

Турки напуганы такими темпами и выходят на протесты в Анкаре и Стамбуле.

“У нас еще не было такой катастрофы в нашей истории”,заявил Кемаль Киличдароглу, лидер оппозиции, обвиняя в падении президента Эрдогана.

Чего теперь ждать украинским туристам

Обвал лиры не отразится на цене “горячих путевок” или туров на турецкие курорты, пояснили BBC News Украина в турагентстве ANEX Tour.

Стоимость туров зависит от наплыва туристов и не только украинских. А сейчас, с приближением зимних праздников, людей будет много – гостиницы в популярных курортах уже забронированы.

Однако для туристов-одиночек, которые едут не на забронированный “all inclusive”, а погулять по турецким городам, падение лиры может быть хорошей новостью.

Правда, эта радость туристов будет продолжаться недолго, потому что инфляция даст о себе знать – и цены в Турции могут вырасти.

Турецька ліра впала на 8% після того, як президент Реджеп Тайіп Ердоган похвалив Центробанк країни за зниження процентної ставки.

Наразі долар можна купити за 12 лір, а одну ліру – за 2,1 гривні. Такого курсу ще не було.

Про це пише BВC Україна, передають Українські новини, інформує НСН.

Ще на початку листопада курс був 9 лір до долара, 3 гривні до ліри.

Reuters підрахували, що загалом через несподівані рішення Ердогана з початку року ліра втратила майже 40% вартості до долара і майже 20% – з початку минулого тижня.

Турки налякані такими темпами і виходять на протести в Анкарі та Стамбулі.

“У нас ще не було такої катастрофи в нашій історії”,заявив Кемаль Кілічдароглу, лідер опозиції, звинувачуючи у падінні президента Ердогана.

Чого тепер чекати українським туристам

Обвал ліри не вплине на ціну “гарячих путівок” чи турів на турецькі курорти, пояснили BBC News Україна в турагентстві ANEX Tour.

Вартість турів залежить від напливу туристів і не лише українців. А зараз, з наближенням зимових свят, людей буде багато – готелі у популярних курортах уже заброньовані.

Однак для туристів-одинаків, які їдуть не на заброньований “all inclusive”, а погуляти турецькими містами, падіння ліри може бути гарною новиною.

Щоправда, ця радість туристів триватиме недовго, тому що інфляція дасться взнаки – і ціни в Туреччині можуть зрости.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×