Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]На Луне хотят создать банк спермы людей и других видов с Земли[:ua]На Місяці хочуть створити банк сперми людей та інших видів з Землі[:]

[:ru]Американский ученый Джекал Тханга из университета Аризоны предложил отправить на Луну репродуктивные клетки 6,7 миллиона видов живых организмов, обитающих на Земле. Таким образом он хочет спасти биоразнообразие в случае катастрофы.

Об этом он с командой ученых заявил на Аэрокосмической конференции, со ссылкой на New York Post передает Громадское, информирует НСН.

Исследователь называет свой проект «глобальным страховым полисом». Он считает, что люди должны сориентироваться на космические программы, чтобы сохранить жизнь в том виде, в каком мы ее знаем.

По словам ученого, планета сталкивается со стихийными бедствиями, засухой, угрозами падения метеорита или начала ядерной войны. Из-за такой нестабильности в земном хранилище образцы будут уязвимыми.

[:ru]На Луне хотят создать банк спермы людей и других видов с Земли[:ua]На Місяці хочуть створити банк сперми людей та інших видів з Землі[:]

Проект будущего банка репродуктивных клеток Фото: Скриншот с презентации проекта

В отчете ученые отмечали, что Луна — идеальное для этого место. Мол, она тектонически устойчива, там холодно и нет погодных явлений или воды, которая бы грозила банку спермы. Животные и люди его также не смогут потревожить.

Команда Тханги считает, что хранилище можно построить внутри лавовых труб — это тоннели прямо под поверхностью Луны. Они образовались миллиарды лет назад, когда лава прокладывала себе путь через мягкие породы.

Чтобы доставить на Луну приблизительно 50 образцов каждого из 6,7 миллиона видов, нужно будет запустить примерно 250 ракет. Для сравнения, для строительства Международной космической станции на низкоземной орбите — гораздо ближе, чем Луна — нужно было 40 запусков.[:ua]Американський науковець Джекал Тханга з університету Аризони запропонував відправити на Місяць репродуктивні клітини 6,7 мільйона видів живих організмів, які мешкають на Землі. Таким чином він хоче врятувати біорізноманіття в разі катастрофи.

Про це він з командою вчених заявив на Аерокосмічній конференції,з посиланням на New York Post передає Громадське, інформує НСН.

Дослідник називає свій проєкт «глобальним страховим полісом». Він вважає, що люди повинні зорієнтуватися на космічні програми, щоб зберегти життя в тому вигляді, в якому ми її знаємо.

За словами вченого, планета зіштовхується зі стихійними лихами, засухою, погрозами падіння метеорита або початку ядерної війни. Через таку нестабільність у земному сховищі зразки будуть уразливими.

[:ru]На Луне хотят создать банк спермы людей и других видов с Земли[:ua]На Місяці хочуть створити банк сперми людей та інших видів з Землі[:]

Проєкт майбутнього банку репродуктивних клітин
Фото: Скріншот з презентації проєкту

У звіті науковці наголошували, що Місяць — ідеальне для цього місце. Мовляв, він тектонічно стійкий, там холодно і немає погодних явищ або води, яка б загрожувала банку сперми. Тварини та люди його також не зможуть потривожити.

Команда Тханга вважає, що сховище можна побудувати всередині лавових труб — це тунелі прямо під поверхнею Місяця. Вони утворилися мільярди років тому, коли лава прокладала собі шлях через м’які породи.

Щоб доставити на Місяць приблизно 50 зразків кожного з 6,7 мільйона видів, потрібно буде запустити приблизно 250 ракет. Для порівняння, для будівництва Міжнародної космічної станції на низькоземній орбіті — набагато ближче, ніж Місяць — потрібно було 40 запусків.[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×