Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Російські війська увійшли в Казахстан: що відомо і що відбувається в країні (відео)

Російські війська увійшли в Казахстан під виглядом ‘миротворців’ 6 січня. РФ продовжує перекидати частину своєї армії для придушення мітингів, повідомляє НСН, посилаючись на Телеграф.

Станом на ранок четверга, 6 січня, на території Казахстану не вщухають масові народні мітинги. Тим часом на прохання президента Касима-Жомарта Такаєва про допомогу ззовні вже відгукнулися в Росії — перші підрозділи військовослужбовців вже прибули в Казахстан.

Таку інформацію оприлюднили у прес-службі Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Зазначимо, що Росія випередила всіх інших союзників — в Казахстані вже опинилися представники передових підрозділів російських ‘миротворців’. При цьому військово-транспортна авіація РФ продовжує відправку все нових і нових бійців.

Крім цього в Казахстан повинні бути направлені військові з ще чотирьох країн — Білорусі, Таджикистану, Киргизстану та Вірменії.

Офіційно заявляють, що першочерговим завданням усіх цих військових буде охорона важливих держоб’єктів. Однак вони також будуть допомагати і казахським правоохоронцям стримувати мітингувальників.

Іншими словами — з допомогою військ РФ та інших країн влада Казахстану хоче ‘зачистити’ вулиці від неугодних протестувальників.

Російські війська увійшли в Казахстан: відео відправки російських десантників

Російські війська увійшли в Казахстан: як ставляться до цього місцеві

Передчасно робити будь-які висновки про ставлення більшості жителів Казахстану, але перші сигнали вже з’являються. Так, у мережі оприлюднено звернення місцевого підприємця Рафіка Джарилкасимова з Алмати. Відео виклала в Интаграм його дружина Віра.

‘У нас сьогодні вдома сварка. Ми посварилися зі своїми керівниками. Але це нікого не стосується…
Влада, якщо ви, барани, не зуміли забезпечити діалог зі своїм народом, чому тепер хтось з кийком і автоматом повинен мене виховувати?
Так, є деструктивні елементи. Так, є кримінальні злочини. Але це наша справа’, – говорить мешканець Алмати.

Що зараз відбувається в Казахстані

Через перебої з інтернетом та мобільним зв’язку язком складно отримати повну та об єктивну інформацію про те, що зараз відбувається в Казахстані.
 width=

Точно відомо, що в країні припинили роботу всі банки, по всій території введений режим надзвичайного стану. Повідомляється про перебої в роботі залізниці – десятки поїздів застрягли в дорозі.

У міністерстві охорони здоров’я Казахстану заявили, що постраждалих в масових протестах у Казахстані на ранок 6 січня більше тисячі. Майже 400 людей госпіталізували, а ще 62 постраждалих перебувають у реанімації.

Офіційно повідомляється також про 13 загиблих поліцейських. Тіло одного з них знайшли обезголовленим.

З боку влади були заяви про «ліквідацію» десятків протестувальників. Напередодні ввечері мародери громили і грабували магазини і банки.

Ввечері 5 січня військові почали проводити антитерористичну операцію на вулицях Алмати. На відео – вибухи, стрілянина, крики і паніка на вулицях міста:

Спочатку зачистки супроводжувалися інтенсивними перестрілками між військовими і протестуючими. На площі Республіки активістів вдалося взяти в оточення завдяки великій кількості військової техніки.

Потім силовики і армійці оточили близько 200 протестувальників і витіснили їх з центральної площі.

Сьогодні на вулицях Алмати величезні черги. На фото нижче – одна черга за бензином, інша – за хлібом.
Російські війська увійшли в Казахстан: що відомо і що відбувається в країні (відео)

Російські війська увійшли в Казахстан: що відомо і що відбувається в країні (відео)

Суд РФ визнав присутність російських військ на Донбасі

Казахстан: у списку вимог протестуючих є Україна – що відбувається в країні (відео)

‘Багато російські солдати повернуться в трунах’, – Резніков про можливе вторгнення Росії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×