Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Какие продукты зимой ослабляют здоровье [:ua]Які продукти взимку послаблюють здоров’я[:]

[:ru]В зимние холода нашему организму нужно больше витаминов и микроэлементов. Но есть продукты, которые не особенно полезны в зимнее время года

Зимой нам необходимо накапливать энергию, которая тратится на согревание организма. И при недостатке солнца и тепла хорошим вариантом становятся продукты. Но не все. Некоторые из них, наоборот, обладают «охлаждающим» действием или не приносят никакой пользы. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте Голос.ua

Список продуктов, которые обладают “охлаждающим” действием

Молочные продукты

Несмотря на то, что сыр, молоко, йогурт – очень полезны для нас, зимой это не совсем так. Если верить восточной медицине, такие продукты оказывают охлаждающее действие. Поэтому, если вы будете употреблять их в холодном виде, то можете повлечь за собой появление ОРЗ и других сезонных заболеваний. По этой причине следует отказаться от мороженого. А если хочется молока, то лучше его пить в теплом виде.

[:ru]Какие продукты зимой ослабляют здоровье	[:ua]Які продукти взимку послаблюють здоров'я[:]

Полуфабрикаты

Они очень популярны, особенно в условиях бешеного ритма жизни. Кажется, что может быть лучше, чем быстро разогреть готовую котлету. На самом деле, такие продукты имеют низкую питательную ценность, но они очень калорийны. В результате вы получаете минимум витаминов и минералов, но можете набрать лишние килограммы.

Свежие томаты и огурцы

Зимой хочется вкусный свежий салат, а огурцы и помидоры кажутся невероятно аппетитными. Но полезных веществ у них невероятно мало, они не принесут вам пользы. Кроме того, вы не знаете, в каких условиях их выращивали. Поэтому проще заменить такие продукты консервацией, в том числе томатным соком.

[:ru]Какие продукты зимой ослабляют здоровье	[:ua]Які продукти взимку послаблюють здоров'я[:]

Свежие фрукты

На полках магазинов можно найти свежую клубнику, персики и другие несезонные фрукты даже морозной зимой. Но в чем их польза? Такие продукты, как несезонные овощи, не содержат количества микроэлементов и витаминов, которые нужны нашему организму. В конечном счете польза от них минимальная. Кроме этого, часто при транспортировке они начинают портиться, из-за чего вы можете купить совсем не тот продукт, который хотели бы попробовать. Лучше отдайте предпочтение вкусным и полезным зимним яблокам или замороженным фруктам.

Холодные супы

Если вы любите холодные супы, гаспачо или окрошку, то в холодное время есть их следует очень аккуратно. Ведь они охлаждают организм, поэтому он не сможет накапливать энергию и согреваться. Лучше замените их на вкусные горячие бульоны, крем-супы или борщ.

[:ru]Какие продукты зимой ослабляют здоровье	[:ua]Які продукти взимку послаблюють здоров'я[:]

Большое количество сахара

Его всегда нужно употреблять с осторожностью, а зимой и подавно. Конечно, в холодное время года невозможно обойтись без чашечки горячего чая или какао. Но повышенное употребление сахара может снизить иммунитет. Чтобы этого не произошло, контролируйте, сколько сладкого вы едите. Или лучше замените сахар медом, который гораздо более полезен, особенно зимой.

Кстати, недавно “НСН” писал: Названы три самых вредных для сердца продукты, которые опасны в любом возрасте[:ua]У зимові холоди нашому організму потрібно більше вітамінів і мікроелементів. Але є продукти, які не особливо корисні в зимову пору року

Взимку нам необхідно накопичувати енергію, яка витрачається на зігрівання організму. І при недоліку сонця і тепла гарним варіантом стають продукти. Але не всі. Деякі з них, навпаки, володіють «охолоджуючою» дією або не приносять ніякої користі. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Голос.иа

Список продуктів, які володіють “охолоджуючою” дією

Молочні продукти

Незважаючи на те, що сир, молоко, йогурт – дуже корисні для нас, взимку це не зовсім так. Якщо вірити східній медицині, такі продукти мають охолоджуючу дію. Тому, якщо ви будете вживати їх у холодному вигляді, то можете спричинити за собою появу ГРЗ та інших сезонних захворювань. З цієї причини слід відмовитися від морозива. А якщо хочеться молока, то краще його пити в теплому вигляді.

[:ru]Какие продукты зимой ослабляют здоровье	[:ua]Які продукти взимку послаблюють здоров'я[:]

Напівфабрикати

Вони дуже популярні, особливо в умовах шаленого ритму життя. Здається, що може бути краще, ніж швидко розігріти готову котлету. Насправді, такі продукти мають низьку поживну цінність, але вони дуже калорійні. В результаті ви отримуєте мінімум вітамінів і мінералів, але можете набрати зайві кілограми.

Свіжі томати і огірки

Взимку хочеться смачного свіжого салату, а огірки і помідори здаються неймовірно смачними. Але корисних речовин у них неймовірно мало, вони не принесуть вам користі. Крім того, ви не знаєте, в яких умовах їх вирощували. Тому простіше замінити такі продукти консервацією, в тому числі томатним соком.

[:ru]Какие продукты зимой ослабляют здоровье	[:ua]Які продукти взимку послаблюють здоров'я[:]

Свіжі фрукти

На полицях магазинів можна знайти свіжу полуницю, персики та інші несезонні фрукти навіть взимку. Але у чому їхня користь? Такі продукти, як несезонні овочі, не містять кількості мікроелементів і вітамінів, які потрібні нашому організму. Зрештою, користь від них мінімальна. Крім цього, часто при транспортуванні вони починають псуватися, через що ви можете купити зовсім не той продукт, який хотіли б спробувати. Краще віддайте перевагу смачним і корисним зимовим яблукам або замороженим фруктам.

Холодні супи

Якщо ви любите холодні супи, гаспачо або окрошку, то в холодну пору їсти їх слід дуже акуратно. Адже вони охолоджують організм, тому він не зможе накопичувати енергію і зігріватися. Краще замініть їх на смачні гарячі бульйони, крем-супи чи борщ.

[:ru]Какие продукты зимой ослабляют здоровье	[:ua]Які продукти взимку послаблюють здоров'я[:]

Велика кількість цукру

Його завжди потрібно вживати з обережністю, а взимку і поготів. Звичайно, в холодну пору року неможливо обійтися без чашечки гарячого чаю або какао. Але підвищене вживання цукру може знизити імунітет. Щоб цього не сталося, контролюйте, скільки солодкого ви їсте. Або краще замініть цукор медом, який набагато більш корисний, особливо взимку.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Названі три найбільш шкідливих для серця продукти, які небезпечні в будь-якому віці[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×