Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Чи здасть Захід Україну Росії – думка експерта і заява Держдепу

Чи здасть Захід Україну Росії? Свої думки з цього приводу озвучив український блогер Сергій Фурса, який нагадав, що поточний тиждень у світі пройде під знаком переговорів Заходу і Росії, передає НСН. Про що говоритимуть і чого очікувати Україні від переговорів?

Сергій Фурса вважає, що ключове завдання західних дипломатів – зрозуміти, вони (Росія – від ред) реально сказилися чи тільки прикидаються.

І так, не читайте радянських газет (російських телеграм смітників) – у порядку денному немає здачі України, – пише експерт.

І не тому, що ми гарно співаємо, ставимо рекорди в реформах, центр всесвіту або просто комусь подобаємося. Просто найуважнішим глядачем на цих переговорах буде Китай. І Заходу треба буде показати Китаю, що США і Ко можуть захистити своїх союзників від неадекватних гопників. Тому що якщо Китай побачить, що Захід не може вберегти Україну від Росії, то він зрозуміє, що йому ніхто не перешкодить захопити Тайвань. А ось це вже здатне відкрити ящик Пандори. І точно нікому не треба, – аргументував свою думку Сергій Фурса.

Чи здасть Захід Україну Росії – думка експерта

Чи здасть Захід Україну Росії – думка експерта Сергія Фурси

Чи здасть Захід Україну Росії: що кажуть у США

Зазначимо, що оптимістичні заяви лунають і з боку США.

Так, глава Держдепу Ентоні Блінкен  наголосив, що переговори ведуться не для того, щоби піти на поступки перед загрозою вторгнення Росії, – пише Кореспондент.

США не мають наміру йти на поступки щодо територіальної цілісності України на переговорах з Росією. Про це держсекретар Ентоні Блінкен сказав в ефірі кількох телеканалів, повідомляє The New York Times.

Блінкен зауважив, що переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення Росії в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим.

“Йдеться про те, щоб подивитися, чи є в рамках діалогу й дипломатії речі, які обидві сторони, всі сторони можуть зробити для зниження напруженості. Ми робили це у минулому”, – сказав Блінкен.

Чи здасть Захід Україну Росії – думка експерта і заява Держдепу

Ентоні Блінкен

Як повідомлялося, глава Держдепу також прокоментував можливість поновлення Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Раніше США звинувачували РФ у його порушенні та у 2019 році вийшли з договору.

“Можливо, є підстави для його відновлення”, – сказав Блінкен.

Крім того, держсекретар висловився з приводу ймовірного перегляду угоди про розміщення звичайних озброєнь у Європі у частині проведення військових навчань, які можуть розглядатися як відправна точка для вторгнення.

Байден та Путін знову зідзвонилися, говорили менше години

Росія вимагає відкликати рішення 2008 року про входження України та Грузії в НАТО

“Багато російських солдат повернуться в гробах”, – Резніков про можливе вторгнення Росії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×